©  Foto:

Graasten Slotshave

Svungne stier, store plæner, skovpartier, søer og blomsterbede, som på enestående vis spiller sammen med den sønderjyske natur - sådan er Graasten Slotshave.

Også blomsterpragten er fantastisk. Dronning Ingrid, som elskede blomster, satte igennem mange år sit store præg på haven, som dermed er blevet et levende eksempel på nutidig kongelig havekunst.

H.M. Dronning Margrethe II har fortsat sine forældres mangeårige tradition, med at benytte Graasten Slot til sommerophold. Dronning Margrethe II har også sat sit præg på havens farveholdninger og plantevalg.

Graasten Slotshave er åbent for publikum året rundt, så du kan også nyde haven i dens efterårsfarver, om vinteren og i det spæde forår - der er dog følgende regler der skal overholdes.

Henvendelser vedr. guidede ture i Graasten Slotshave og Slotskirkes historie skal rettes til Sønderborg Turistbureau. 

Når kongefamilien er i residens på Graasten Slot, er slotshaven lukket for publikum, men der vil stadig være åbent i Den Kongelige Køkkenhave.

NB. Efter abdiceringen den 14. januar 2024 og indsættelsen af det nye kongepar, Kong Frederik X og Dronning Mary, er planer om et sommerophold på Graasten Slot ikke blevet offentliggjort på nuværende tidspunkt. Hvad angår Dronning Margrethe II's planer for sommerferien afventer vi den officielle udmelding.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish