8. december: Kedde ankommer til VisitAabenraa

8. december: En inspirerende dag i Aabenraa

Foto: Destination Sønderjylland

Morgensolen strakte sine stråler ud over Aabenraa, da Kedde parkerede sin cykel uden for byens turistbureau.

Byens brostensbelagte gader og smukke gamle bygninger gav en helt særlig atmosfære, som Kedde straks blev forelsket i. Med sin nysgerrighed brusende, trådte han ind af døren til VisitAabenraa i håb om at finde inspiration til dagen.

Indenfor blev han mødt af Mette, en glad og energisk kvinde med et varmt smil. ”Godmorgen! Hvordan kan jeg hjælpe dig?” spurgte hun.

”Hej Mette, jeg er ny i byen, og jeg vil gerne udforske nogle af Aabenraas mest interessante steder. Har du nogen forslag?” svarede Kedde.

Efter en god, lang snak havde Kedde en lang liste over steder at besøge de kommende dage. Han takkede Mette for hjælpen og begav sig ud på dagens eventyr.

8. december: Kedde besøger Mette hos VisitAabenraa
Foto: Destination Sønderjylland
8. december: Kedde hilser på vægteren
Foto: Destination Sønderjylland

Kedde nød en gåtur langs byens havn og strand. Han drømte om varme sommerdage, hvor han kunne nyde solen og stranden sammen med familien. Måske de gamle knogler kunne klare en enkelt beachvolley kamp med børnene? Kedde kunne nemt se det for sig. Men nu var det jo december og ikke lige vejr til strandaktiviteter. Heldigvis byder vintermånederne på mange andre muligheder. En af dem havde Mette på turistbureauet fortalt Kedde om og derfor gik han med hurtige skridt mod Genforeningshaven. Her er der nemlig en skøjtebane hele vinteren.

Velankommet nød Kedde synet af de mange børn og unge mennesker, der susede rundt på banen. Lyden af deres grin og hvin gjorde den gamle nisse glad og varmede i hjertet. Selvom han ikke havde særligt meget erfaring med skøjteløb, besluttede Kedde alligevel, at han ville prøve en lille tur. Ved skøjteudlejningen faldt han i snak med en medarbejder fra Arena Aabenraa, der stod for udlejningen. Medarbejderen fortalte, at det i år var en helt ny skøjtebane uden is og dermed mere bæredygtig. Det syntes Kedde lød meget spændende og nytænkende. Han fik skøjterne på og susede snart rundt mellem de mange andre skøjteløbere. Det var faktisk slet ikke så svært, som det så ud til!
 

8. december: Skøjtebanen i Aabenraa
Foto: Destination Sønderjylland
8. december: Kedde i Aabenraa
Foto: Destination Sønderjylland

Da aftenen begyndte at falde på, var det tid til at checke ind på Hotel Europa. Kedde havde hørt meget godt om dette sted, især om deres restaurant, No. 10. Efter en lang dag med oplevelser, var Kedde mere end klar til at forkæle sine smagsløg.

Restaurant No. 10 blev han budt velkommen af en venlig tjener, der anbefalede nogle af de lokale retter. Kedde valgte en lækker forret med friskfanget fisk, efterfulgt af en klassisk sønderjysk hovedret. Måltidet blev afsluttet med en himmelsk dessert, der gjorde hele oplevelsen komplet.

Mens Kedde sad der i den hyggelige restaurant, mæt og tilfreds, følte han en dyb taknemmelighed over at have fået muligheden for at opleve så mange smukke steder og traditioner i Sønderjylland. Han glædede sig til, hvad de kommende dage ville bringe.

8. december: Kedde ankommer til Hotel Europa
Foto: Destination Sønderjylland
8. december: Kedde slapper af på Hotel Europa
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish