7. december: Kedde besøger familien på Krusmølle

7. december: Gensyn med gamle venner på Krusmølles julemarked

Foto: Destination Sønderjylland

Solen kastede sine første gyldne stråler over Sønderjyllands landskab, da Kedde satte sig op på sin cykel.

Dagen i dag havde han ventet på med stor spænding, for han skulle til Krusmølles berømte julemarked. Men det var ikke blot markedets skønhed og julestemning, der trak. Kedde glædede sig enormt meget til at gense flere af sine gamle skolekammerater fra nisseskolen, som arbejdede på Krusmølle.

Sammen havde nisserne på nisseskolen delt mange skøre eventyr i deres ungdom, og selvom det nu var mange år siden, føltes det som om, det var i går. Cykelturen gik hurtigt, da Kedde var så opsat på gensynet.

Ved sin ankomst til Krusmølle blev Kedde straks mødt af en magisk atmosfære. Julemarkedet var som en scene fra en gammel julehistorie. Hele møllen og særligt loftet var pyntet med gran og lys, og duften af gløgg, brændte mandler og friskbagte æbleskiver fyldte luften.

Kedde gik rundt og nød synet af børn, der legede, forældre, der shoppede julegaver, og de mange boder, der solgte alt fra håndlavede julepynt til lokale delikatesser. Men hans øjne søgte konstant efter velkendte ansigter – de gamle kammerater fra skolen.

7. december: Kedde og et rensdyr på Krusmølle
Foto: Destination Sønderjylland
7. december: Til julemarked på Krusmølle
Foto: Destination Sønderjylland

Efter lidt tid fandt han endelig sin gamle ven, Bjørn, der hjalp børnene ved den lille kælkebakke – det var nu en sjov ide med sådan en bakke, der slet ikke krævede sne. De to nisser faldt straks i hinandens arme og grinede hjerteligt.

”Kedde! Hvor er det godt at se dig! Har du stadig de samme gamle nissestreger i dig?” jokede Bjørn.

”Altid, Bjørn! Og jeg kan se, du har fået en flot position her!” svarede Kedde med et smil, mens han pegede på kælkebakken.

De to venner tilbragte resten af dagen sammen, delte gamle historier, drak gløgg og nød de lækre delikatesser fra julemarkedet. Bjørn fortalte Kedde om livet på Krusmølle og viste ham nogle af de skjulte skatte i området.

Da dagen blev til aften, og markedets lys blev endnu mere magisk i skumringen, sad de to nisser ved pejsen sammen med flere af de andre gamle klassekammerater og reflekterede over de mange år, der var gået, og de mange, der endnu skulle komme.

Dagen på Krusmølle blev en af de mest mindeværdige for Kedde under hans tur i Sønderjylland. Ikke kun for julemarkedets skønhed men også for glæden ved at gense gamle venner og genopleve minderne fra ungdommens dage.

7. december: Kedde drikker kaffe ved pejsen på Krusmølle
Foto: Destination Sønderjylland
7. december: Kedde kører på slæde på Krusmølle
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish