6. december: Kedde spiller golf på Benniksgaard Golfklub

6. december: Golfens udfordringer og historiske opdagelser

Foto: Destination Sønderjylland

Kedde vågnede op til en klar, frostklar morgen på Benniksgaard Hotel. Han strakte sig, tog et dybt åndedræt af den friske luft og besluttede at prøve noget nyt.

Lige uden for hotellet lå en smuk golfbane, der strakte sig over bølgende grønne bakker. Selvom han aldrig rigtig havde spillet golf før, tænkte han, at det kunne være en sjov måde at starte dagen på.

Han lejede nogle golfkøller og et par bolde og begyndte sin debut på golfbanen. De første par slag gik ikke som forventet. Faktisk fløj bolden i alle mulige retninger, undtagen den retning, han ønskede. Efter et par mislykkede forsøg indså Kedde, at golf måske ikke var hans sport. Han grinede af sig selv og besluttede, at minigolf nok var mere hans hastighed. Ikke desto mindre nød han det smukke landskab og den rolige atmosfære på golfbanen.

Efter golfeventyret fortsatte Kedde sin cykeltur på Gendarmstiens cykelrute. Målet for i dag er Sønderhav, hvorfra han vil besøge Store Okseø, der ligger ude midt i Flensborg Fjord. I dag er det kun Store Okseø, der er åbent for besøgende, men der er et lillebitte problem - der er ingen færgefart, så du skal selv have en båd, kano eller kajak, så du kan sejle over til øen.

Kedde har ingen af delene, men heldigvis kan nisser et lille trick. Når nisser virkelig ønsker sig noget, så kan de knipse med fingrene og så går ønsket i opfyldelse. Kedde vil virkelig gerne besøge Store Okseø, så selvom han kun har benyttet sig af tricket ganske få gange i sit liv, lukker han øjnene og knipser med fingrene.

Da han åbner øjnene igen, står han på kysten af Store Okseø! Kigger han i den ene retning kan han se Sønderhav og den danske kyst - kigger han den anden vej, kan han se den tyske kyst. Efter flere dage på cyklen nød Kedde at bevæge sig til fods. Langs kysten og stranden følger han stien rundt om hele øen og nyder naturen og udsigten ud over Flensborg Fjord.

6. december: Kedde spiser hotdog med udsigt til Okseøerne
Foto: Destination Sønderjylland
6. december: Kedde spiser hotdog i Annies Kiosk
Foto: Destination Sønderjylland

Dagen bevægede sig hurtigt, og snart blev det tid til aftensmad. Kedde var blevet fortalt om et lokalt hotdog-sted, der var kendt i hele regionen – Annies Kiosk - der heldigvis lå ganske tæt på Okseøerne. Med et knips med fingrene er Kedde tilbage på fastlandet. Annies Kiosk er en beskeden lille kiosk, men duften, der strømmede ud fra den, var intet mindre end himmelsk.

Kedde bestilte en hotdog med det hele og satte sig ved et af de udendørs borde med udsigt over Flensborg Fjord. Mens han tog en bid, blev han straks klar over, hvorfor dette sted var så populært. Hotdogen var perfekt – sprød pølse, friske ingredienser og den lækreste remoulade, han nogensinde havde smagt.

Mens han nød sin mad, tænkte Kedde tilbage på sin dag – fra golfens udfordringer til regionens rige historie og lækre kulinariske oplevelser. Sønderjylland fortsatte med at overraske og glæde ham på alle måder.

Natten begyndte at falde på, og Kedde besluttede at finde et sted at slå lejr for natten. Han vidste, at morgendagen ville bringe endnu flere eventyr.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish