Shelter på St. Okseø

Okseøerne

Foto: Ib Krogh-Nielsen

Fra kyststrækningen ved Flensborg Fjord har du udsigt til Lille Okseø og Store Okseø, der er to små danske øer, der ligger ud for Sønderhav.
 

Det er i dag kun Store Okseø, du kan få lov at besøge, men den er helt sikkert også et besøg værd. Ved at følge stien og stranden kan du komme hele øen rundt til fods.

Shelters

I forsommeren 2020 er der blevet opført fire nye shelters samt et muldtoilet på øen. De fire shelters kan bookes via Naturstyrelsen. Du skal være opmærksom på, at de fire shelters har navne og bookes hver for sig. Du må max booke to nætter i træk.
Book her: Skarven, Mågen, Spurven, Mejsen.

Du skal selv sørge for transport til og fra øen, da der ikke er nogen færgefart.

God tur!

Kvinde med cykel kigger på Okseøerne i Flensborg Fjord

Foto:Phototravellers

Store Okseø:

Før stormfloden i november 1872 havde man her ernæret sig ved landbrug, fiskeri og bådebyggeri.
Meget tyder på, at der har været bådebyggeri på øen helt tilbage i begyndelsen af 1700-tallet. I 1830 solgtes øen og havde flere ejere indtil 1845, hvor skibstømrer Lorenz Isaack fra Strandrød ved Rinkenæs købte øen.
I dag er det er staten, der ejer øen, og Naturstyrelsen der har ansvaret for driften.

I forsommeren 2020 er der på store Okseø opført 4 nye shelters samt et muldtoilet og det er derfor nu muligt at overnatte på øen.  Indtil videre er det kun tillat at overnatte i shelterne – men på sigt er planen at udlægge et område hvor man kan slå sit telt op.

Man skal sørge for at medbringe alle fornødenheder f.eks. drikkevand og det er vigtigt at tage alt affald med når man forlader øen.

Hvis du har lyst til at besøge store Okseø skal du selv sørge for transport derover – og retur igen, da der på nuværende tidspunkt ikke er planer om offentlig sejlads bortset fra sommeren 2021.

Lille Okseø:

Københavns Lærerforening købte øen i 1963, hvor de nu driver en lejrskole. Øen er i dag ikke offentlig tilgængelig.

Et sagn fortæller, at det var på Lille Okseø den pestramte dronning Margrete 1. døde i 1412, efter at hun havde besigtiget byggeriet på Duborg Slot i Flensborg. En anden version af sagnet siger, at dronningen døde på et skib i Flensborg Fjord.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish