Luftfoto af Enjoy Resorts på Rømø

24. december: En Magisk Juleaften på Rømø

Foto: Enjoy Resorts

Juleaftensdag startede kold og klar. Kedde susede over dæmningen til Rømø, for han glædede sig til at blive genforenet med sin kone Midde.

Midde havde arbejdet hårdt hele december og derfor havde de aftalt, at de skulle mødes på Enjoy Resorts tidligere på dagen end resten af familien ankom. Så havde de nemlig god tid til at nyde resortets spa afdeling, hvor Midde kunne slappe af efter en travl december og hvor Kedde kunne fortælle sin hustru om alle sine eventyr i Sønderjylland.

Senere spredte Juleaften sin magi over Enjoy Resorts. Kedde og Midde sad ved pejsen i den hyggelige stue, omgivet af duften af gran og knitrende flammer og alle deres børn, svigerbørn og børnebørn.

De havde fejret jul sammen i mange år, men hvert år var alligevel noget ganske særligt. Kedde og familien satte sig ved julebordet, som var dækket med alskens julegodter. Der var andesteg, rødkål, brunede kartofler og risalamande med kirsebærsovs til dessert. Midt på bordet stod de friske østers, som Kedde havde plukket på sin østerssafari, og som var blevet forvandlet til en delikat forret.
 

24. december: Kedde med julegaver til Midde fra wellness på Enjoy Resorts Rømø
Foto: Enjoy Resorts/Destination Sønderjylland
24. december: Kedde med julegaver ved poolen på Enjoy Resorts Rømø
Foto: Enjoy Resorts/Destination Sønderjylland

Efter middagen kunne børnebørnene ikke vente længere på gaverne, men inden børnene fik gaver tog Kedde en smukt indpakket gave og rakte den til deres ældste søn, Nis. Han smilede taknemmeligt og begyndte at åbne den. Indeni lå der en gammel og støvet nissehue. Kedde rømmede sin hals og sagde: "Jeg fandt den i gemmerne og tænkte, at det var på tide at huen går i arv, nu når jeg er gået på pension."

Sønnen kiggede forundret på nissehuen og spurgte, "Er det ikke farfars nissehue?"
Kedde nikkede og fortsatte: "Ja, det er den. Jeg tænkte, at du kunne bære den videre og skabe dine egne minder med den."
Nis smilede og tog forsigtigt nissehuen i sine hænder. "Tak, far," sagde han. "Det betyder meget for mig."

De satte den gamle nissehue på et æressted ved juletræet og åbnede resten af gaverne. Men denne gave, den gamle nissehue, ville altid minde dem om, hvor vigtigt det var at værdsætte hinanden og de skatte, de bar med sig fra fortiden.

Senere på aftenen sad de ved pejsen og nød hinandens selskab. Sneen faldt blidt udenfor, og stemningen var fyldt med kærlighed og varme.
"Glædelig jul, alle sammen," sagde Kedde og kyssede sin kone og børn.
"Glædelig jul, far," svarede familien i kor.

Og sådan sluttede Kedde' utraditionelle, men uforglemmelige juleeventyr i Sønderjylland, med en gave fra fortiden, der mindede dem alle om vigtigheden af kærlighed, traditioner og familiens bånd.

Glædelig jul fra Kedde, Midde og alle nisserne i Sønderjylland!

24. december: Kedde julehygger ved pejsen på Enjoy Resorts Rømø
Foto: Enjoy Resorts/Destination Sønderjylland
24. december: Kedde vandrer på Rømø
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish