18. december: Kedde danner sig et overblik over aktiviteterne på Gram Slot

18. december: Gram Slot og Disc Golf

Foto: Destination Sønderjylland

Morgenen var frisk og klar, da Kedde trådte i pedalerne på vej mod Gram Slot. Han kunne mærke den kolde luft kærtegne hans kinder, og hans åndedræt skabte små skyer foran ham. 

Selvom det var midt i december, var der stadig en vis charme ved at cykle gennem landskabet. Fuglene sang, træerne stod stille, og det føltes som om hele naturen holdt vejret, forventningsfuldt ventende på julens ankomst.

Da Kedde nåede slottet, var det let at se, at det var et sted i fuld aktivitet. Nisser i alle aldre og størrelser var travlt beskæftigede med at pakke de mange boder ned og rydde op efter det vellykkede julemarked. Flere nisser løb rundt med kasser af julepynt, mens andre stablede stole og borde. Det var en hive af aktivitet!

Kedde forsøgte at nærme sig et par af nisserne for at sige hej, men alle havde travlt med deres opgaver. Han fik et venligt nik her og der, men det blev hurtigt klart, at denne dag var der for meget at gøre, og for lidt tid til at snakke.

Besluttet på at gøre det bedste ud af dagen gik Kedde en tur i den smukke slotspark. Han blev straks betaget af de flotte vandløb, broer og smukke haveanlæg Parken var rolig og indbydende, og det var nemt for Kedde at forestille sig de mange adelige, der engang havde vandret her.
 

18. december: Kedde ved et skilt der viser vej til Julemarked på Gram Slot
Foto: Destination Sønderjylland
18. december: Kedde på vej til Gram Slot
Foto: Destination Sønderjylland

Mens han gik, opdagede Kedde en gruppe mennesker, der spillede et sjovt spil med farverige frisbees. Nysgerrig nærmede han sig og fandt hurtigt ud af, at det var disc golf. Kedde blev inviteret til at prøve, og selvom han aldrig havde spillet før, fandt han hurtigt glæde ved det. Selvom han missede flere gange og fik flere grin fra de mere erfarne spillere, nød han hvert øjeblik.

Dagen gik hurtigt, og før han vidste af det, var det blevet mørkt. Kedde besluttede at slå sig ned i nærheden af slottet for natten. Selvom han ikke havde fået chancen for at tale med nisserne på slottet, var det stadig en dag fyldt med sjov og nye oplevelser.

Tæt ved vandet mellem Gram Slot og Gram Slotskro fandt Kedde sig et sted, hvor han kunne slå sig ned for natten. Han tændte et lille bål, så hun kunne få varmet sin kakao. Inden han gik til ro, ville han nemlig nyde en kop varm kakao og læse lidt i sin nye bog. På sin tur rundt på slottet havde han mødt slotsfruen Sanne Brodersen, der gav ham et eksemplar af sin bog ”Julehistorier fra Gram Slot”. Kedde nød historierne, men snart overmandede trætheden ham og han faldt i en dyb søvn, drømmende om alle de eventyr, der endnu ventede på ham i Sønderjylland.
 

18. december: Kedde læser om disgolf ved Gram Slot
Foto: Destination Sønderjylland
18. december: Kedde læser Julehistorier fra Gram Slot
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish