14. december: Kedde besøger en af kirkerne på Camino Haderslev Næs

14. december: Eventyr på Camino Haderslev Næs

Foto: Destination Sønderjylland

Mens morgenlyset stadig dæmpet bredte sig over Haderslev, kørte Kedde ud af byen, klar til at begynde sit eventyr på Camino Haderslev Næs.

Camino Haderslev Næs er inspireret af den berømte pilgrimsruter i Spanien, og selvom Kedde ikke betragtede sig selv som en pilgrim, glædede han sig til den ro og eftertænksomhed, en sådan vandring ofte bringer.

Ikke langt fra Haderslev mødte Kedde en ældre herre med et venligt smil og en turtaske over skulderen. Det var Svend Aage, en lokal, der kendte til hver en sti, bæk og udsigtspunkt langs ruten. Han havde tilbudt at guide Kedde rundt på Caminoen og dele nogle af dens skjulte skatte.

De to begyndte deres vandring, og med det samme bemærkede Kedde freden og roen, der herskede på Haderslev Næs. Svend Aage forklarede, at Camino Haderslev Næs var særlig på grund af sin blanding af mark, skov, grusstier, landevej og cykelstier, der forbandt de ni kirker, som stien passerer.

Efterhånden som dagen skred frem, delte Svend Aage mange historier med Kedde. Han talte om de mange mennesker, der havde vandret ruten før dem, om den ro det gav, og hvordan nogle endda mente, at det var en spirituel oplevelse.
 

14. december: Kedde venter på Aarø Færgen
Foto: Destination Sønderjylland
14. december: Kedde er klar til vandring på Camino Haderslev Næs
Foto: Destination Sønderjylland

Midt på dagen nåede de til havnen i Aarøsund. En færge ventede, og Svend Aage forklarede, at de nu skulle til Aarø, en lille ø i Lillebælt. Kedde havde aldrig hørt om denne ø før, men han var spændt på at udforske den.

Aarø var en sand perle. Med sine små stræder, historiske huse og en overvældende udsigt over havet, føltes det som at træde ind i en anden tid. Svend Aage og Kedde brugte resten af eftermiddagen på at vandre rundt på øen, nyde dens skønhed og drikke en kop varm chokolade på en lille café.

Da aftenen begyndte at sænke sig, foreslog Svend Aage, at Kedde skulle overnatte på øen. "Aarø har en særlig charme om natten," sagde han med et smil. Kedde besluttede at tage imod tilbuddet og fandt sig snart et hyggeligt lille sted at overnatte.

Med udsigt over havet og lyden af bølger, der brød mod kysten, følte Kedde sig utroligt taknemmelig for denne uventede del af hans rejse. Han lukkede øjnene og drømte om de mange eventyr, der stadig ventede forude.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish