8. december: Kedde hilser på vægteren

11. december: En dag i Aabenraas hjerte

Foto: Destination Sønderjylland

Kedde vågnede op i den bløde seng på Hotel Europa og strakte sig dovent ud. I dag var Keddes sidste dag i Aabenraa. Byen havde budt på et væld af oplevelser og han glædede sig til at se hvad denne dag havde at byde på.

Duften af frisklavet kaffe og nybagt brød sivede ind fra restauranten, og Kedde fandt hurtigt vejen ned til morgenbordet. Han blev mødt af et overdådigt udvalg af lokale specialiteter, frisk frugt, yoghurt, ost, pølser og meget mere. Mæt og tilfreds begav Kedde sig derefter ud i gågaden i Aabenraa. Han nød den afslappede atmosfære, butiksvinduernes julepynt og de venlige smil fra de forbipasserende. Overalt var der små hyggelige juleboder, hvor man kunne købe alt fra hjemmelavede julesmåkager til håndlavede julegaver.

På sin tur kom han forbi Sportscentrum. Kedde havde altid haft en forkærlighed for minigolf, så han blev straks nysgerrig, da han så, at de havde indendørs minigolf. Uden at tøve betalte han for en runde, og snart stod han med en golfkølle i hånden. Selvom Kedde ikke var den bedste golfspiller, nød han hvert øjeblik. Han grinede af sine egne fejlslag og jublede, når han fik en bold i hul.

11. december: Klar til minigolf i Sportscentrum
Foto: Destination Sønderjylland
11. december: Minigolf i Sportscentrum
Foto: Destination Sønderjylland

Da aftenen begyndte at falde på, blev Kedde overrasket af en dyb basstemme, der kaldte på ham. Han vendte sig om og så en høj mand iført en traditionel vægteruniform. "Er du Kedde?" spurgte manden med et venligt smil. "Jeg er vægteren Günter, og jeg har hørt, at du gerne vil med på en vægtertur i Aabenraas gamle gader."

Kedde nikkede begejstret, og snart fulgte han Günter rundt i de snoede gader. Vægteren fortalte levende om byens historie, dens legender og de mange spændende bygninger, de passerede. Kedde hørte om gamle konger, tapre riddere, hemmelige tunneler og meget mere. Turen blev afsluttet ved byens ældste bygning, hvor Günter sang en gammel vægtersang, der genlød i de stille gader.

Da turen var slut, takkede Kedde Günter for den fantastiske oplevelse og vendte tilbage til Hotel Europa. Han faldt i søvn med hjertet fuldt af glæde og taknemmelighed over endnu en uforglemmelig dag i Sønderjylland.

11. december: Kedde på tur i Aabenraas gamle gader
Foto: Destination Sønderjylland
11. december: Kedde på gågaden i Aabenraa
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish