Facebooks annonceværktøj har grundlæggende det samme formål som Googles kvalitetsresultat. Nemlig at belønne godt og relevant indhold. Da Facebook er en anden platform, er relevansscoren derfor også bygget anderledes op.
Mens Googles trafik bygges op omkring søgninger i søgemaskinen, er Facebook bygget op omkring menneskers reaktioner. Vinderen i Facebooks annonce-auktioner findes ud fra tre parametre: 1) bud, 2) estimerede handlingsrater og 3) annoncekvalitet. I forhold til punkt et så har det selvfølgelig en betydning, hvor mange penge du som annoncør vil bruge.
Punkt to dækker over brugernes interaktioner med din annonce. De fortæller ganske enkelt selv, om de synes om en annonce eller ej. Det gør de gennem den feedback, de leverer, når de bruger Facebook. Hvis de deler, liker eller kommenterer et opslag, tæller det positivt, ligesom det også er godt, hvis de ser et videoklip eller klikker på et link. Omvendt tæller det ned, hvis de ”liker” et opslag med en vred emoji eller klikker på ”Jeg vil ikke se dette” ud for annoncen.
Punkt tre baseres på Facebooks samlede vurdering af annoncens kvalitet. Er der f.eks. sensationspræget sprog eller click-bait, så tæller det ned.
Facebook kigger på, hvor godt du klarer dig inden for den målgruppe, du har rettet annoncen mod, relativt til hvor godt andre klarer sig. Du konkurrerer altså ikke nødvendigvis med andre firmaer, der sælger samme produkt.
Det giver mening, at Facebook vurderer annoncerne efter disse kriterier, men sammenlignet med Googles kvalitetsresultat er det markant sværere at arbejde konkret ud fra. Det hele baseres i bund og grund på enten Facebooks eller brugernes vurderinger.
Den gode nyhed er, at det er nemt at tilpasse og forbedre dine Facebook-annoncer alligevel. I stedet for at se på en given score, kan du nøjes med at kigge på, hvad annonceprisen er. Betaler du en lav pris per konvertering (f.eks. salg) eller per klik, så er alt jo godt. Hvad en lav pris så er, varierer meget fra produkt til produkt. Sælger du meget dyre produkter, kan det være mere i orden med en høj klikpris. Sælger du hotelværelser, vil en pris på 0,5 - 2 kr. per klik nok være ok. Det handler om, at du skal tjene mere, end du bruger på dine annoncer.
Det er nemt hele tiden at sammenligne dine annoncer, se hvilke der performer godt, samt tilpasse de andre efter dem. Faktisk kan du oprette en annonce med flere forskellige overskrifter, billeder, tekstfelter mm., og så kan Facebook selv vurdere, hvilke der sælger bedst, prioritere dem højest og på den måde hjælpe dig.