Par cykler på grusvej ved Krusmølle - tæt på sø og glamping

I Gang med den Grønne Rejse

Foto: James Cripps

I efteråret 2023 påbegynder Destination Sønderjylland et nyt projekt: I Gang med den Grønne Rejse.

Formålet med projektet er at gøre Destination Sønderjylland til en endnu mere bæredygtig turistdestination, der opfylder turisternes stigende efterspørgsel efter miljøvenlige rejseoplevelser. Vi tror på, at en grøn omstilling ikke kun er nødvendig for at bevare vores smukke natur og kultur, men også for at imødekomme de forventninger, som moderne turister har.

Fokus i projektet er at bæredygtighedscertificere en række overnatningssteder gennem at identificere deres specifikke behov og udfordringer på vejen mod en certificering. Gennem 1:1 sparring vil vi udvikle handleplaner, der styrker deres bæredygtige praksis og hjælper dem med at opnå en certificering.

Vi kommer til at formidle den viden og de erfaringer, vi får i projektet, gennem en række workshops, guides og videomateriale, der giver viden, inspiration og overblik til arbejdet med bæredygtighed. Dette skal hjælpe vores turistaktører til at kunne påbegynde eller arbejde videre med deres grønne rejse.
Derudover, vil vi udarbejde en bæredygtighedsstrategi, der integrerer bæredygtighed i udviklingen af turismeproduktet. Vi vil identificere nøgleområder, hvor der kan gøres fremskridt og definere konkrete mål for at skabe en mere bæredygtig destination. 

Projektet løbet frem til den 31.december 2025 og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Mads Platon-Rødsgaard
Kontakt:

Projektleder

mads@dssj.dk

Læs mere om øvrige projekter

Hærvejens cykelrute ved Urnehoved med skiltning
Bæredygtige destinationer i praksis
Campingvogne og autocampere ved vandet på Lærkelunden Camping
Grøn Camping og Outdoorferie
Grøn camping 1
Naturnætter
Familie i klitterne ved Vadehavet
De bedste ferieoplevelser skaber vi sammen - fase 2

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish