Luftfoto af Dyvig Havn

Dyvig Havn - Den naturskønne havn på Als

Foto: Dyvig Bro

Dyvig Havn er en af landets smukkest beliggende havne, og her kan sejlere vælge mellem to forskellige lystbådehavne.
 

På begge sider af havnen ligger en lang række både langs broerne, og mod nord flankeres havnen af det maleriske Dyvig Badehotel, hvis ydre er beklædt med knaldrødt træ tilsat hvide vinduesrammer og franske altaner, samt gule kornmarker i et bølgende og kuperet landskab.

Velkommen til Dyvig Havn på Als, der af mange betragtes som en af landets smukkeste og mest idylliske.

Havnen rummer to lystbådehavne - mod syd Dyvig Bådelaug og mod nord Dyvig Bro. Førstnævnte er en traditionel medlemsbaseret sejlklub. Foreningen har omkring 130 aktive sejlere og knap 200 havnepladser, hvoraf cirka 40 er gæstepladser.

Dyvig Bådelaug har fire broer til sejlbåde og motorbåde samt en til joller. I klubhuset er der toilet og bad, og derudover er der grillplads, spisepladser og en stor legeplads. Der er en dagligvarekiosk og cykeludlejning. Som en nyhed er der i år etableret en krabbeløbsbane, hvor krabber kan løbe om kap.

Dyvig Bådelaug blev i øvrigt i 2010 kåret til årets havn af Dansk Tursejlerforening.

Den anden havn, Dyvig Bro, er en privat og relativ ny havn, som stammer fra 2009. Den har 100 pladser og er en såkaldt gæstehavn, hvor der ikke er medlemmer. Dyvig Bro ejes og drives af brødreparret Bent og John Larsen.

Når man går rundt i de to dele af havnen, er det tydeligt, at bådene generelt er lidt større, nyere og dyrere i Dyvig Bro, der fremstår som den mere eksklusive af de to. Priserne for at ligge til kaj er også højere i Dyvig Bro, og det samme gælder serviceniveauet. For eksempel kan man som gæst få bragt friskbagt morgenbrød ud til sin båd.

Dyvig Havn er et dejligt sted at besøge i egen båd – uanset om man vælger den ene eller anden af de to lystbådehavne. Du behøver dog ikke at være sejler for at nyde havnen, idet de billedskønne omgivelser samt freden og roen ved havnen kan nydes af alle.
 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish