Kløften Festival Haderslev

Kløften Festival

Foto: Kløften Festival

I hjertet af Haderslev blomstrer Kløften Festival og det har den gjort siden 1980. Kløften Festival får hjertet til at banke og fødderne til at danse. Kløften Festival er 3 dage med musik og glade mennesker. Festivalen drives 100% af frivillighed. 

Landet over er Skanderborg Festival kendt som Smukfest eller Danmarks smukkeste festival. Men hvad mange ikke ved, er, at Sønderjylland også har en festival i særdeles naturskønne omgivelser.

Det handler om Kløften Festival. Festivalen finder sted i parkanlægget Kløften i Haderslev, der er kendt for sit smukke kuperede område med bakker, dale og masser af træer.

Som med de fleste af dens slags arrangementer startede det hele også i det små, hvad Kløften Festival angår.

En flok frivillige, der arrangerede koncerter i Haderslev Medborgerhus, besluttede i 1980 at ”rykke udendørs”. De startede derfor Haderslev Musikfestival, som den hed det første år – herefter skiftede den navn til Kløften Festival, som er blevet afviklet hvert år siden. 

Kløften Festival Haderslev
Foto: Kløften Festival
Kløften Festival Haderslev
Foto: Kløften Festival

De første år varede festivalen en enkelt dag og havde en enkelt scene. Siden er den vokset til at vare i to en halv dag og have fem scener, hvor det er muligt at køre to koncerter samtidigt. 

I starten var der gratis adgang til festivalen, og udgifterne blev dækket af salg af drikkevarer. Det kan ikke længere lade sig gøre, men selv om det ikke længere er gratis at gå til festival i Kløften, er den stadig meget populær – ikke mindst blandt de lokale. Her findes der flere, der har besøgt festivalen samtlige forudgående 41 gange.

Kløften Festival kan kun gennemføres takket være en enorm indsats fra ikke mindre end 1600 frivillige ildsjæle. Omkring 50 af disse udgør Kløftens Organisation, som består af driftsledere, gruppeansvarlige og bestyrelse, der arbejder året rundt for at holde tingene i gang. Resten træder til i ugerne op til festivalen, og de sidste forlader parkanlægget cirka en uge efter festivalen. 

Musikken spænder vidt på festivalen – dog primært med danske navne. Her er alt fra etablerede stjernenavne til nye ukendte, der er på vej frem. Kløften Festival er altid blevet afholdt i den weekend, hvor skolerne går på sommerferie.

Kløften Festival Haderslev
Foto: Kløften Festival
Kløften Festival Haderslev
Foto: Kløften Festival

Skal du med?

Kløften Festival Haderslev

Kløften 2024

Foto: Kløften Festival

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish