Gå til indhold
Kim Larsen på Kløften Festival

Kløften Festival

Foto: Kløften Festival

Kløften Festival i Haderslev fejrer i 2022 sit 40 års jubilæum.

Landet over er Skanderborg Festival kendt som Smukfest eller Danmarks smukkeste festival. Men hvad mange ikke ved, er, at Sønderjylland også har en festival i særdeles naturskønne omgivelser.

Det handler om Kløften Festival, der i 2021 afvikles for 40. gang. Festivalen finder sted i parkanlægget Kløften i Haderslev, der er kendt for sit smukke kuperede område med bakker, dale og masser af træer.

Som med de fleste af dens slags arrangementer startede det hele også i det små, hvad Kløften Festival angår.

En flok frivillige, der arrangerede koncerter i Haderslev Medborgerhus, besluttede i 1980 at ”rykke udendørs”. De startede derfor Haderslev Musikfestival, som den hed det første år – herefter skiftede den navn til Kløften Festival, som er blevet afviklet hvert år siden. 

De første år varede festivalen en enkelt dag og havde en enkelt scene. Siden er den vokset til at vare i to en halv dag og have fem scener, hvor det er muligt at køre to koncerter samtidigt. I alt har anlægget plads til 8000 besøgende gæster.

I starten var der gratis adgang til festivalen, og udgifterne blev dækket af salg af drikkevarer. Det kan ikke længere lade sig gøre, men selv om det ikke længere er gratis at gå til festival i Kløften, er den stadig meget populær – ikke mindst blandt de lokale. Her findes der flere, der har besøgt festivalen samtlige forudgående 39 gange.

Det er ikke udgifter til personale, der tynger budgettet hos Kløften Festival. Alle 900 hjælpere arbejder således gratis.

Musikken spænder vidt på festivalen – dog primært med danske navne. Her er alt fra etablerede stjernenavne til nye ukendte, der er på vej frem. Kløften Festival er altid blevet afholdt i den weekend, hvor skolerne går på sommerferie.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish