©  Foto:

Graasten Slotskirke

Et utrolig smukt fyrsterum fra 1700-tallet, med flotte malerier og et overdådigt stukloft med dommedags scenarie.

Slotskirken er det eneste der er tilbage af det oprindelige slot efter branden i 1757. Kirken er opført efter forbillede af Jesuit-kirken i Antwerpen, og den blev indviet i 1699.

I 2018 blev det antependium som dronning Ingrid syede i 1943 afløst af et nyt. Dronning Margrethe II har skænket et imponerende stykke håndarbejde til Graasten Slotskirke, som kan beundres i slotskirkens officielle åbningstider. Det smukke og farvestrålende mesterværk har taget mere end 250 timer at udfærdige.

I 2024 vil Slotskirken være åben for gæster:
1. april - 31. oktober (med forbehold for kongefamiliens sommerresidens, samt lukkedage i forbindelse med koncerter mm.)
Gratis entré: Lørdage kl. 10-12, søndage kl. 14-16 og mandage kl. 12-14.

NB. Søndag den 5.5.2024 er Slotskirken lukket for besøgende.

Hunde må ikke medbringes i kirken, med undtagelse af blinde/servicehunde.

Organiserede rundvisninger i Graasten Slotskirke
Det er muligt at bestille et besøg i Graasten Slotskirke med en gruppe som turagent eller i forbindelse med en rundvisning/ fortælling med vores guider.
Efter aftale er et besøg muligt i følgende tidsrum: mandag fra kl. 10-18. Onsdag, torsdag og lørdag fra kl. 10-12 og søndag fra kl. 14-16.
Ved interesse kontakt Sønderborg Turistbureau, tlf. 74423555 eller info@visitsonderborg.com for at høre om prisen og aftale et tidspunkt.

Når de royale er i residens
Når den kongelige familie opholder sig på slottet er slotskirken kun åben for offentligheden i forbindelse med gudstjenester, aftensang og kirkekoncerter.

For oplysninger om de royales ophold læs mere under det relaterede produkt "Graasten Slot"

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish