©  Foto:

Dybbøldagen den 18. april

Den årlige mindedag for stormløbet på Dybbøl Banke i 1864

Den 18. april 1864
Efter kraftige bombardementer af stillingen på Dybbøl Banke foretog preusserne et stormløb på skanserne og efter nogle timers indædte kampe, måtte danskerne trække sig tilbage over sundet til Sønderborg by - Dybbøl Banke var tabt.

International mindedag
Frem til 2001 blev den 18. april holdt i ære ved kransenedlæggelse, taler og sammenkomst for danskere. Men siden 2001 har den 18. april fået prædikat af en international mindedag, da dette var det første år, hvor der også var deltagelse af repræsentanter fra vores naboland, Tyskland.

Program for 2023
08.00 Flaghejsning ved Dybbøl Mølle
10.00 Kranse og buketter lægges ved Fællesgravene på Dybbøl Banke ved deltagelse af æreskommandoer samt æresgæster fra Tyskland og Danmark. Herefter en kort mindeandagt ved feltpræst fra Hjemmeværnet, Ulla Skou, under deltagelse af elever fra Idrætshøjskolen Sønderborg samt to af byens gymnasier.

12.30-14.30 Dengang og Nu Arrangement i Frihedshallen ved Idrætshøjskolen Sønderborg, Friheds Allé 42, 6400 Sønderborg.
Via breve og historiske fakta om soldaterlivet i 1864 og interviews af soldater fra Slesvigske Fodregiment sammenkædes vilkårene fra datidens og nutidens krigszoner. Dertil kommer filmklip om krigen i 1864 og vor tids moderne krige.

Der vil være samtalesalon under ledelse af ansatte hos Idrætshøjskolen, med Tom Buk-Swienty, forfatteren af bl.a. "Slagtebænk Dybbøl" og "Dommedag Als", samt Slesvigske Musikkorps omkring livet som soldat.

Eftermiddagen akkompagneres af musik med Slesvigske Musikkorps og der vil også være fællessange og sidst på eftermiddagen fra ca. kl. 14.30-15.30 afsluttes der med kaffebord (DKK 60 pr. person).

Ønsker du at deltage i arrangementet i Frihedshallen, så er der åben for tilmelding fra den 1. marts til den 1. april på Idrætshøjskolens hjemmeside: www.ihs.dk

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish