©  Foto:

Den Kongelige Køkkenhave - Gråsten

Den er i sandhed kongelig, med sine snorlige gangstier, stilfulde urtebede og espalier samt ikke at forglemme, de flotte rækker med frugttræer.

Så er der jo også beliggenheden, hvor genboen er kongefamiliens sommerresidens - Graasten Slot med tilhørende have og kirke.

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune og en vigtig del af projektet er økonomisk og socialt bæredygtighed samt lokal opbakning og forankring.

Det er slotshavens gartnere der står for køkkenhaven i tæt samarbejde med det grønne team fra Sønderborg Kommunes beskæftigelses tilbud ”Væksthuset”, som også står for café og butiksdriften.

Den Kongelige Køkkenhave - året rundt
Køkkenhaven er åben på hverdage fra kl. 8-15, når gartnerne er på arbejde, dog med undtagelse af juleferien fra 23. december til 1. januar - begge dage inklusive.
Derudover er der fra maj til og med september ekstra åben i henhold til caféen og butikkens åbningstider.
Der er gratis entré. Bemærk venligst, at der kun er adgang til toiletterne når caféen og butikken har åbent.

Åbningstider i caféen og butikken i 2024
Maj: Torsdag til søndag 10-17. Der er lukket 2. Pinsedag.
Juni-august: Alle ugens dage 10-17. Der er åben Grundlovsdag den 5. juni.
September: Torsdag til søndag 10-17.

Caféen har et udvalg af sandwiches, kage og kaffe. Det er ikke muligt at reservere bord! Man kan vælge at sidde i Vinterhaven eller tage kaffen med To Go og finde et af de dejlige steder ude i haven.

Større grupper (10+) har mulighed for at bestille kaffe, kage og sandwiches i forvejen, så caféen har nok forberedt. Dette kan ske indenfor åbningstiden på telefonnummer (+45) 24 90 08 94 - men der kan ikke bestilles bord!
NB. Frem til caféen og telefonen åbner kan man kontakte Allan Schanz på asca@sonderborg.dk

Hunde
Hunde er ikke tilladt i den Kongelige Køkkenhaven.

Parkering
Der findes ingen mulighed for parkering ved Den Kongelige Køkkenhave og derfor henvises der til parkeringspladsen, Slotsgade 26, 6300 Gråsten (afstand 700 meter). Der er en afsætningszone ude ved Felstedvej for busser, som derefter kan køre hen og parkere.
Nærmere angivelse for parkering, se dette link til Google maps

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish