skip_to_main_content

Den Kongelige Køkkenhave - Gråsten

Den er i sandhed kongelig, med sine snorlige gangstier, stilfulde urtebede og espalier samt ikke at forglemme, de flotte rækker med frugttræer.
Så er der jo også beliggenheden, hvor genboen er kongefamiliens sommerresidens - Gråsten Slot med tilhørende have og kirke.

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune og en vigtig del af projektet er økonomisk og socialt bæredygtighed samt lokal opbakning og forankring.

Det vil være slotshavens gartnere der står for køkkenhaven i tæt samarbejde med det grønne team fra Sønderborg Kommunes beskæftigelses tilbud ”Væksthuset”, som også vil stå for café og butiksdriften.

Caféen har et udvalg af sandwiches, kage og kaffe. Det er ikke muligt at reservere bord eller forudbestille kaffe og kage. Man kan vælge at sidde i Væksthuset eller tage kaffen med To Go og finde et af de dejlige steder ude i haven.

Den Kongelige Køkkenhave er åben hver dag fra kl. 8 - 17, fra 1. maj til 30. september 2021 og der er gratis entré.

Åbningstider i caféen og butikken i 2021
Maj: Torsdag til søndag 10-17.
Juni-august: Alle ugens dage 10-17.
September: Torsdag til søndag 10-17. 

Hunde er ikke tilladt i køkkenhaven.

Vedrørende parkering, så henvises der til parkeringspladsen, Slotsgade 26, 6300 Gråsten. Der er en afsætningszone ude ved Felstedvej for busser, som derefter kan køre hen og parkere.
Nærmere angivelse for parkering, se dette link til Google maps

NB. Uden for sæsonen, hvor caféen og butikken har lukket, er det stadig muligt at besøge Den Kongelige Køkkenhave på hverdage fra kl. 8-15, når gartnerne er på arbejde.