©  Foto:

Aabenraa Ringriderfest

Aabenraa Ringriderfest – en stolt tradition og en byfest ud over det sædvanlige.

Oplev den traditionsrige ringriderfest i Aabenraa hvert første weekend i juli. 

I 2022 deltog 227 ryttere til hest i årets dyst om den ærefyldte titel som konge af Aabenraa ringridning. Målt på antal deltagere tæller Aabenraa – ud over ringriderstævnet i Sønderborg – til Danmarks største ringridning.

Oplev fire dage med fest, underholdning og musik for alle aldre.

Ringridning. En tradition, der kan dateres helt tilbage til riddertidens turneringer og som fik sin endelige form i korstogstiden. De store amtsringriderfester tog dog først sin begyndelse i 1890’erne og i 2023 afholdtes Aabenraa Rindriderfest for 126. gang.

Festpladsen åbner om fredagen kl. 18.00 med stort tivoli, tombola og Gourmet Boulevard. Hos sidstnævnte finder du lækker mad, vin og drinks tilberedt og serveret af lokale restauranter, mens der er live-musik i teltene i aftentimerne.

Lørdag formiddag tager rytterne traditionen tro opstilling på Markedspladsen i hjertet af Aabenraa. Ledsaget af adskillige musikkorps marcherer rytterne gennem byen på smukt pyntede heste hen til festpladsen. Festpladsens lørdagsprogram byder typsik på alt fra loppe- og kræmmermarked til live musik i festteltet om aftenen. I dagtimerne vil der ud over tivoli være børneunivers og hoppeland for de mindste. 

Søndag åbner festpladsen igen kl. 10.00, mens rytterne på ny samles til optog gennem Aabenraa kl. 11.30. Søndagsprogrammet byder i år blandt andet på traktorringridning og senere Borgmesterdysten – dysten mellem Aabenraa og Sønderborg inden rytterdysten til hest kulminerer i den årlige kongeomridning i Kongegalgen kl. 16.00. Dagen og aftenen igennem vil der være musik fra de deltagende musikkorps.

Mandag middag afholdes årets ringridderfrokost, som markerer afslutningen på Aabenraa ringriderfest, mens festpladsen fortsat holder åbent med tivoli, loppe- og kræmmermarked og musik i teltene.

Ud over mandagens ringriderfrokost, er det gratis at deltage i koncerter i ølteltene, når entré til festpladsen er betalt.

Børn fra 0-12 år har gratis entré til festpladsen.

I 2024 finder Ringriderfesten sted fra den 5.- 8. juli. Programet er endnu ikke offentliggjort. 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish