2. december: Kedde på vej ind til Fri BikeShop i Sønderborg

2. december: Forberedelser til Eventyret på Cykel

Foto: Destination Sønderjylland

Kedde vågnede op til endnu en kølig, men smuk decemberdag i Sønderjylland.

Mens han strakte sig i sengen på sit hyggelige værelse i Rønhave B&B, tænkte han på de eventyr, som ventede ham i denne måned. Den idé, der trængte sig mest på, var at udforske regionen på cykel. Der var noget tiltalende ved tanken om at træde sig vej gennem landskabet, med vinden i håret og duften af vinter i næsen.

Først skulle han dog bruge en cykel. Han havde hørt om en butik kaldet Fri BikeShop, som udlejede cykler. Kedde var snart på vej dertil og blev mødt af Susanne, der lod til at vide alt om cykler. Susanne viste ham en robust og pålidelig turcykel. Efter en kort prøvetur, var Kedde overbevist. Dette skulle være hans følgesvend på sin opdagelsesrejse.

"Planlægger du en lang tur?", spurgte Susanne, da han bemærkede Keddes entusiasme.

"Ja, hele Sønderjylland! Eller i det mindste så meget, som jeg kan se inden juleaften," svarede Kedde med et smil.

Med sin nyerhvervede cykel, besluttede Kedde sig for at tage en kort prøvetur rundt på Als. Han nød følelsen af frihed, mens han cyklede gennem landsbyerne, over bakkerne og langs kystlinjen. Undervejs stoppede han for at tage billeder og nyde den betagende udsigt.

2. december: Kedde kigger på cykler hos FriBike Shop i Sønderborg
Foto: Destination Sønderjylland
2. december: Kedde med sin nye cykel hos Fri BikeShop i Sønderborg
Foto: Destination Sønderjylland

Da eftermiddagen nærmede sig, og mørket begyndte at falde på, indså Kedde, at han skulle forberede sig til sin større cykeltur. Han havde brug for proviant. RønhaveSlagteren lå tæt på B&B, og Kedde besluttede at tage dertil for at sikre sig, at han havde nok mad til turen.

Slagteren, en frisk ung mand der sang, da Kedde trådte ind i butikken, mindede Kedde lidt om sin yngste søn, der også var lidt af en spilopmager. Han forsynede Kedde med forskellige slags kød, pølser og pålæg. "Dette vil holde dig mæt på din rejse," lo slagteren, da han pakkede varerne ind.
 

2. december: Lækkerier fra RønhaveSlagteren
Foto: Destination Sønderjylland
2. december: Kedde på gårdspladsen ved Rønhave
Foto: Destination Sønderjylland

Tilbage på Rønhave B&B, forberedte Kedde sine ting og planlagde ruten for de kommende dage. Han fik en snak med Susanne, der ejer Rønhave B&B. Hun havde flere tips til hvad han skulle opleve undervejs og sammen med alle forslagene fra Conni på turistbureauet, var Kedde overbevist om, at han havde gode dage i vente. Da han slappede af på værelset, kunne han ikke lade være med at føle sig lidt som en eventyrer, klar til at opdage skjulte skatte i Sønderjylland.

Aftenen bragte en rolig stemning, og Kedde faldt i søvn med forventningens glæde boblende indeni. Han vidste, at de kommende dage ville bringe mange overraskelser og opdagelser, og han var klar til at tage imod dem alle.

2. december: Kedde slapper af på Rønhave B&B
Foto: Destination Sønderjylland
2. december: Kedde skriver i gæstebogen hos Rønhave B&B
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish