16. december: Kedde besøger VisitHaderslev

16. december: En dag i Haderslevs hjerte

Foto: Destination Sønderjylland

Haderslev by, med dens gamle gader og hyggelige atmosfære, ventede på Kedde.

Dagen var klar og solrig, og byens borgere var i fuld gang med juleforberedelser. Butiksvinduerne var dekoreret med glitrende lys og smukke juledekorationer, hvilket skabte en magisk følelse.

Kedde startede dagen med et besøg hos VisitHaderslev. Han blev hjerteligt modtaget af Susanne og Katrine, to venlige damer, der med entusiasme delte alt, hvad man skulle vide om Haderslev. Med kort, brochurer og mange personlige anbefalinger i hånden forlod Kedde bureauet med en fornemmelse af, at han var i gode hænder.

Derefter trådte han ind i den imponerende domkirke lige over gaden. Den gotiske arkitektur tog straks hans åndedræt væk. De høje hvælvede lofter, de smukke glasmalerier og den følelse af ro og hengivenhed, der fyldte rummet, fik Kedde til at føle sig lille, men også taknemmelig. Han satte sig på en bænk i nærheden af koret, hvor en gruppe sangere var i gang med at øve. Deres stemmer flød sammen i harmoni og fyldte kirken med en skønhed, der fik Kedde' hjerte til at svulme op.

16. december: Kedde besøger VisitHaderslev
Foto: Destination Sønderjylland
16. december: Kedde på gågaden ud for VisitHaderslev
Foto: Destination Sønderjylland

Efter en stund besluttede Kedde sig for at udforske mere af domkirken og sneg sig op på loftet. Han var på jagt efter en ganske særlig nisse – sin datter. Denne jul var hun nemlig praktikant-nisse i Haderslev Domkirke. Efter lidt søgen fandt han hende i et hyggeligt lille hjørne, hvor hun nippede til en kop varm kakao og sorterede stearinlys.

"Far!" udbrød hun med overraskelse og løb ind i hans arme. De to nisser delte et varmt øjeblik, fyldt med kram, grin og fortællinger. Hun fortalte ham om alle de små opgaver, hun tog sig af i kirken, og hvordan hun havde fundet en dyb respekt for dette hellige sted.

De to nisser tilbragte resten af dagen sammen, vandrede gennem byen og damparken og nød de små øjeblikke, som far og datter ofte gør. Kedde var taknemmelig for denne dag, ikke kun for skønheden i Haderslev, men også for den tid, han kunne tilbringe med sin datter.

16. december: Kedde i Haderslev Domkirke
Foto: Destination Sønderjylland
16. december: Kedde på vej til Haderslev Domkirke
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish