1 december: Kedde ved Sønderborg havnefront

1. december: En ny start i Sønderjylland

Foto: Destination Sønderjylland

Efter utallige vintre med ansvar og stress med december-travlheder, havde nissen Kedde endelig taget en stor beslutning. Han ville trække sig tilbage fra det travle nisseliv. 

Dog var der ét sidste job, der skulle fuldføres, og det var intet mindre end at sørge for, at julemarkedet på Sønderborg Slot blev en eventyrlig oplevelse for alle.

Kedde havde arbejdet hårdt i de sidste dage af november, med at sørge for, at boderne var sat op korrekt, at julelysene funklede som de skulle, og at julestemningen var intakt. Han havde indgået aftaler med lokale fødevareproducenter, sikret at der var nok gløgg og æbleskiver, og at hvert hjørne af slottet summede af jul.

På den første december morgen, mens sneen let dalede ned, kunne Kedde se det endelige resultat af sit arbejde. Børn i farverigt vintertøj legede rundt omkring, forældre nød en kop varm kakao, og julesange kunne høres fra en gruppe af lokale skolebørn, der sang julesange ved indgangen til slottet. Det var et syn, der fyldte Kedde med både stolthed og en smule vemod, da han vidste, at dette var hans sidste officielle julemarked.

Efter at have suget atmosfæren til sig og sagt farvel til de handlende og slottets ansatte, som han havde arbejdet tæt sammen med, besluttede Kedde sig for at vandre ad Sønderborgs havnekaj. Han havde hørt, at om sommeren blev vejen langs havnen lukket for trafik, hvilket gjorde stedet endnu mere idyllisk. Selv i den kolde vinter var der en speciel ro ved havnen. Kedde kunne se både, der roligt svajede i vandet, mens måger kredsede over dem.
 

1 december: Kedde ved foden af det store juletræ ved Sønderborg Slot
Foto: Destination Sønderjylland
1 december: Kedde og rensdyrene på Sønderborg Slot
Foto: Destination Sønderjylland

Mens han vandrede, kom han i tanke om Conni og Daniela fra Sønderborg Turistbureau. De havde tidligere hjulpet ham med informationer til julemarkedet. Måske kunne de også give ham inspiration til, hvordan han kunne tilbringe sin første pensionist-december i Sønderjylland.

Kedde besluttede sig for at besøge dem. Da han trådte ind i turistbureauet, blev han mødt af de to smilende kvinder. De blev glade for at se ham og var nysgerrige efter at høre om hans planer nu, da julemarkedet var i gang.

Han forklarede dem, at han ønskede at opleve Sønderjylland om vinteren, nu hvor han endelig havde tiden til det. De to kvinder blev straks ivrige og begyndte at råde Kedde til forskellige vinteraktiviteter og steder, han kunne besøge.

Inden han forlod bureauet, blev Kedde også inspireret til at overveje en sommerferie i Sønderjylland sammen med sin familie. "Måske," tænkte han, "skulle jeg vende tilbage i varmere tider og opleve den ro, der er ved den lukkede havnekaj om sommeren."

Med en ny følelse af eventyr, begyndte Kedde sin pensionisttilværelse i Sønderjylland, ivrig efter at udforske alt det, regionen havde at tilbyde.

Conni på Sønderborg Slot fortæller Kedde om StoryHunt i Sønderborg
Foto: Destination Sønderjylland
1 december: Kedde kigger ud af vinduet på Sønderborg Slot
Foto: Destination Sønderjylland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish