Haderslev Lystbådehavn Nord

Få fjorde i Danmark er så smukke som Haderslev Fjord. Hvis du ankommer i egen båd fra Lillebælt og sejler ind gennem fjorden til Haderslev by, vil du på den fem kvarter lange tur opleve vidunderlig natur og skønne landskaber.

Når du som lystsejler kommer ind til byen, kan du vælge at ligge til i Haderslev Lystbådehavn Nord eller i en af de to bådklubber, der ligger på sydsiden.

Vælger du Haderslev Lystbådehavn Nord, og ankommer du ved aftenstide, stråler solen på klare dage ned over havnen, og det første du ser, er det flotte omrids af byens domkirke.

Der er sket mange forbedringer i Haderslev Lystbådehavn Nord i det seneste stykke tid. I år bliver en splinterny servicebygning således klar. Den har både toiletter og badeværelser – inklusiv handicapvenlige. Der er også arbejde i gang med at uddybe og genoprette havnen.

Derudover bliver der bedre plads til nutidens bredere sejlbåde. Haderslev Lystbådehavn Nord er en gammel havn, og mange af havnepladserne er for smalle til nutidens moderne både, der bliver bredere og bredere. Mange af de nye både er 4,5 meter brede, og en del af de gamle havnepladser er beregnet til tre meter brede både og dermed for smalle. Ifølge havneassistent Torkild Gude vil der i løbet af i år derfor blev fjernet nogle af havnens pælepladser for at gøre plads til flere af de bredere både.

Havnen ligger centralt i forhold til byen og der er kun 10 minutters gang til bycentrum, ligesom der er flere supermarkeder og tankstationer lige om hjørnet.

Haderslev Lystbådehavn Nord har 133 pladser til både på op til 15 meters længde og råder derudover over hele én kilometers kajplads til skibe på over 15 meter. Ifølge Torkild Gude har havnen omkring 65 fastliggere og omkring 100 gæstepladser til udefrakommende sejlere.

FAKTA

Haderslev Lystbådehavn Nord er en såkaldt A-havn, hvor du må ligge til året rundt.

De fleste udefrakommende gæster er fra Danmark, Holland og Tyskland. 

Som besøgende lystsejler skal du være opmærksom på, at du ved ankomst til havnen kun kan betale med betalingskort. Det sker ved den nye servicebygning. 
 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish