©  Foto:

Vojens Kirke

Fra "hjælpekirkegård" til det røde kapel til Vojens Kirke: Det har taget noget tid, før man valgte at bygge en kirke i Vojens, og kirkegården er ældre end kirken. 

 

Vojens Kirke er bygget som en genforeningskirke og blev indviet d. 6. september 1926. Som genforeningskirke er kirken bygget som en typisk dansk landsbykirke i de rød/hvide dannebrogsfarver. 

Vojens fik sin egen kirkegård i 1878, dog hørte kirkegården under Jegerup Kirkegårds administration, og den første begravelse blev foretaget d. 28. januar 1878. Der gik ikke længe før man valgte at bygge det røde kapel, og fra 1883 kunne de døde hensættes i kapellet, når der ikke var mulighed for, eller ønske om, at have den døde i hjemmet. Herefter voksede ønsket om egen kirke, dog var ønsket størst fra tysk side. 

Det røde kapel blev bygget om og nyt kirkeinventar anskaffet, og det røde kapel blev indviet som kirke i januar 1894. Dog som annekskirke under Jegerup. Gudstjenesterne foregik på tysk, så de dansk-boende skulle fortsat gå i kirke i Jegerup, hvor gudstjenesterne var på dansk. 

Åbningstider:
Mandag - torsdag: Kl. 8.00-15.30.
Fredag: Kl. 8.00-12.00.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish