©  Foto:

Vedsted Kirke

Oprindeligt var Vedsted kun et kirkested. Byen Vedsted er først kommet til senere. Kirken er en middelalderkirke fra 1100-tallet, der som næsten alle andre kirker fra denne tid, er blevet ombygget flere gange. Her er en skøn udsigt over Vedsted Sø. 

Inde i kirken kan du se en smuk trefløjet altertavle med den himmelkronede Madonna omkranset af en stråleglans indrammet i en rosenkrans. Hun bærer det nøgne Jesusbarn på sine arme. Venstre fløj indeholder den hellige Christoforus med Jesusbarnet på sine skuldre, og højre fløj indeholder Ærkeenglen Michael i kamp med dragen.

Går du ud af kirken gennem syddøren kan du kaste et blik over Vedsted Sø til præstegården. På kirkegården er der rejst et kirkegårdsmonument af Vedsted sogn i 1921 over de 65 unge mænd fra sognets landsbyer, der faldt under Første Verdenskrig i tysk tjeneste. Mindestenen, som er af granit med relief af fredsenglen, er udført af Niels Skovgaard.

Vedsted ligger langs Hærvejen, og byder op til et besøg i kirken med den smukke omkringliggende natur. Du kan også tage et dyp i Vedsted Sø, som er en af de eneste søer, der er egnet til badning.

Kirken er åben i dagtimerne fra kl. 8-18.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish