Torvet i Haderslev

Foto: VisitHaderslev
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Torvet er en af de ældste dele af Haderslev, og fungerer i dag som et roligt åndehul med udeservering og masser af stemning.
Adresse

Torvet 1

6100 Haderslev

Torvet i Haderslev blev anlagt som et sted til marked og handel og var i mange år byens centrum. Her blev afholdt tre store årsmarkeder og ugentlige markedsdage, hvor omegnens bønder kunne sælge deres varer til byboerne. 

Torvet i Haderslev er den bedst bevarede middelalderlige plads i Danmark. I husene omkring pladsen boede igennem århundrederne mange af byens rigeste og mest indflydelsesrige borgere. De fleste var købmænd, og mange af dem medlem af byråd og magistrat eller ligefrem borgmestre.

Igennem 700 år var Torvet byens absolutte centrum, men i løbet af dette århundrede er byens centrum blevet forskudt længere mod nord, især på grund af anlæggelsen af torvet Gravene i 1880, således at Torvet nu nærmest ligger i den sydlige udkant af den centrale bydel.

Selvom Torvet ikke længere er byens centrum er der stadig fyldt med liv og aktivitet. Pladsen ligger i dag omgivet af butikker og restauranter med udeservering, så du kan nyde kolde drikkevarer eller lækker mad i de smukke historiske omgivelser.

Adresse

Torvet 1

6100 Haderslev

Åbningstider

01 Jan 20 / 31 Dec 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Følg på:

Sidst opdateret af