©  Foto:

StoryHunt: Atelier Europa

Nu kan du komme på en spændende lydvandring, hvor du lærer om Aabenraa-kunstneren Franciska Clausens liv og virke.

På lydvandringen skal du gå i kunstnerens fodspor gennem Aabenraa. Der vil være fem fortællinger eller afsnit, der hver især belyser et kapitel om Franciska Clausens (1899-1986) liv. Du skal selvfølgelig se, hvor Franciska Clausen blev født og sidenhen døde.

Oplev Aabenraa som byen tog sig ud i Franciska Clausens levetid og genopdag en verdensberømt kunstner, som med sin avantgardistiske stil var forud for sin tid, og stadig er relevant i dag.

Turen starter ved Det Gamle Rådhus på Storegade 30 i Aabenraa og følger en rute på omkring halvanden kilometer inden den ender på Kilen, hvor der om nogle år skal opføres et nyt museum, som blandt andet skal udstille Franciska Clausens værker.

Lydvandringen er en dramatiseret fortælling, som bygger på fakta, men som bruger fiktive virkemidler. Den er indtalt af skuespillerne Sonja Richter, der portrætterer Franciska Clausen, og Charlotte Munck, der giver stemme til fortælleren som en fiktiv museumsguide. Turen udbydes på dansk, tysk og engelsk.

Atelier Europa - en lydvandring om Franciska Clausen - er lavet i anledning af 125-årsjubilæet for Franciska Clausens fødsel (2024).

Lydvandringen kan findes i den gratis app StoryHunt, der kan hentes til de fleste nyere smartphones.

Du finder lydvandringen her.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish