©  Foto:

Stendysseskulptur ved Kettingskov

Skulpturen ligger lige ud til cykelrute 8, også kendt som Østersøruten og bord/bænke sættet indbyder til en lille hyggelig pause på cykelturen. Her finder du også informationsskiltet der fortæller om den megen oldtidshistorie der er på øen Als og ikke mindst i det naturskønne område ved Kettingskov.

Som en del af projektet, har Kettingskov Landsbylaug ikke blot opført denne model af en gravhøj fra Blomeskobbel, med en dæksten på ca. 6 ton. De har også under råd og vejledning fra Haderslev Museum og Sønderborg Kommune fået fritlagt en sagnomspunden langdysse i skovbrynet af Blomeskobbel Skov, hvor du også finder den største samling gravhøje i Norden.

Beboerne i Kettingskov Landsbylaug har bestræbt sig på, ikke blot at skabe et dejligt sted at holde pause, men at gøre gæsterne opmærksomme på det dejlige, kulturhistoriske område de befinder sig i samt gøre historien og den skjulte langdysse tilgængelig for offentligheden.

Ved uddelingen af priser til Arkitekturens Dag 2020, modtog Kettingskov Landsbylaug, som de første nogensinde, Anerkendelsen for Godt Lokalt Initiativ.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish