Gå til indhold
©  Foto:

Sønderjyderne og Den store Krig

NB. Særudstillingen er midlertidig lukket pr. 17. maj 23 pga. tekniske udfordringer. Men Museet på Sønderborg Slot har mange andre spændende udstillinger at byde på. 

Mød sønderjyderne og oplev 1. Verdenskrig gennem deres fortællinger og genstande, når Museum Sønderjylland på Sønderborg Slot åbner deres store særudstilling i foråret 2023.

Danmark er neutral under 1. Verdenskrig, men Sønderjylland er under tysk herredømme efter tabet af krigen i 1864 og det har store konsekvenser for befolkningen.

Af de omkring 35.000 sønderjyder der deltager i krigen, omkommer ca. 6.000 og godt 4.000 vender hjem invalideret for livet. Alle sønderjyske familier er berørt af krigen, og både ved fronten og i Sønderjylland er livet i krigsårene et andet.

Museum Sønderjylland på Sønderborg Slot åbner en stor særudstilling i foråret 2023 om sønderjyder og 1. Verdenskrig.

Mød sønderjyderne og oplev krigen igennem personlige fortællinger og genstande. Et nyt våben der tages i brug under 1. Verdenskrig er giftgas, og du kan erfare hvordan det er at blive udsat for et sådant angreb! Omkring 7.300 sønderjyder tages tilfange, men hvordan er livet blandt landsmænd i en krigsfangelejr?

Se mere om forberedelserne til særudstillingen i videoerne på www.msj.dk

Foto: Skyttegrav ved Lombardzyte i Flandern i 1916.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish