©  Foto:

Rundemølle

Rundemølle er en af de gamle kendte sønderjyske vandmøller, og dens historie går tilbage til år 1200.

Den ligger smukt placeret i bunden af dalen, som isen dannede. Fra møllebakken er der en dejlig udsigt udover det smukke landskab.

Rundemølle er nænsomt blevet genopført, som den så ud i 1890 med den statelige hovedbygning fra 1875.

Den genopførte mølle og bageribygning med strådækket stod færdig i 1997

De smukke, gamle bygninger er selvfølgelig altid et besøg værd, men der gøres opmærksom på, at dragtudstilling, skibsmodeludstilling og købmandsbutikken er beliggende på 1. sal og kun tilgængelig ad ret smalle trapper, der ikke er egnede til gangbesværede.

Til orientering er bestyrelsen og de frivillige i gang med en omfattende omorganisering af udstillingerne på Rundemølle. Stuerne fremtræder nu i præsentabel stand, men bestyrelsen er påbegyndt en oprydning og omstrukturering af foreningens arkivalier på Rundemølle, der vil tage noget tid. Ligeledes forestår en ændring af samlingen af beklædningsgenstande og dette arbejde vil formentlig vare det meste af efteråret 2018.  Der er derfor ingen mulighed for faste åbningstider.

Der kan dog fortsat aftales besøg på Rundemølle efter forudgående aftale med foreningens formand, Alf Madsen, på telefon 74617633 eller mobilnr 29214823, helst mellem kl. 12-14.  Der udlånes ikke nøgler til museet og ved besøg vil der altid deltage et bestyrelsesmedlem og/eller en frivillig.

Det koster 20 kr. pr. person at besøge museet. 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish