©  Foto:

Oksenvad Kirke

Beliggenheden var op til okserne.

Har du planer om en vandretur på Hærvejen? Så anbefaler vi, at du planlægger et besøg i Oksenvad Kirke. Her bestemte okserne ifølge sagnet, hvor kirken skulle bygges. 

Kirken er en smuk, atmosfærefyldt, velholdt romansk granitkvadrekirke fra 1100-tallet. Den føjer sig harmonisk ind i landskabet. Gå indenfor og bemærk apsisrundingen (korrundingen) mod øst. Korbuekrucifikset er et eksempel på overgangen mellem romansk og gotisk stil.

Der knytter sig et sagn til kirken, som kommer med en mulig forklaring på stedets navn "Oksenvad", altså "oksernes vadested". Ifølge sagnet begyndte man at bygge kirken på den anden side af åen; men hvad der blev bygget om dagen, var revet ned igen næste morgen. Derfor besluttede man at spænde to okser for en bjælke og bygge, hvor de standsede med det resultat, at de gik gennem strømmen og stod stille, hvor kirken nu står. Her var det altså muligt at bygge kirken.

Hvis du ønsker at se kirken indefra, skal du kontakte Graver og Kirketjener Flemming Petersen på Tlf: +45 40 43 00 71 eller finde en medarbejder på kirkegården.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish