©  Foto:

Museumsberg Flensburg - Tyskland

KUNST-galleriet knytter museet til Sønderborg området – her får du et overblik over den nordtyske og slesvig-holstenske malerkunst fra det 19. og 20. Århundrede. Se malerier fra KUNSTNER-kolonien EGERNSUND ved Flensborg Fjord, der i tiden omkring 1900 tiltrak friluftsmalere fra alle dele af det tyske Kejserrige. Ekspressionismen er repræsenteret ved værker af Ernst Barlach, Erich Heckel og EMIL NOLDE - der en tid boede ved Nørreskoven på øen Als, hvor han havde bygget sig et lille skur/atelier nede ved stranden af drivtømmer.

JUGENDSTIL-udstillingen knytter sig også til Danmark. Den indeholder en enestående samling af vævede billedtæpper. Som stammer fra den internationalt berømte væveskole, der frem til 1919 lå i, det dengang i Prøjsen beliggende, Skærbæk.

Se også udstillingerne:

Nutidig kunst - fra efterkrigs- og nutiden. Eksempler af nordtyske og skandinaviske kunstnere viser vigtige strømninger inden for moderne maleri.

Møbelsamlingen – en kronologisk ordnet kunst- og kulturhistorisk rundgang for møbelindretning, fra gotikken til klassicismen.

Bondestuer – næsten alle stuer er udstyret med paneler og forsynet med kostbare træskærerarbejder og giver dig et indtryk af håndværkets kunstfærdighed før industrialismens tidsalder.

Kirkelig kunst – en fremragende samling af sakral kunst fra Sydslesvig, hvor især træskulpturerne er af betydning.

Pariser værelset – den nygotiske Aula er et imponerende syn. Med sine store kulørte lanzetvinduespartier og det udskårne bjælkeloft.

NB. Medbringes en blinde- eller servicehund, så giv besked om besøgstidspunktet på forhånd, så opsynspersonalet kan blive informeret.

Museumsberg Flensburg
Museumsberg 1
24937 Flensburg
Tyskland

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish