©  Foto:

Løjtstierne

Løjtstierne er et netværk af smukke og velplejede stier, der indbyder både cyklister og gående til at udforske det naturskønne og rolige landskab på Løjtland.

Fælles for Løjtstierne er, at det er lokalfrivillige ildsjæle, kaldet Stigruppen, som sørger for at stierne er synlige og ryddet, så du uhindret kan nyde de mange markveje og naturstier i området. Ruterne varierer i længde, sværhedsgrad og landskab – du kan finde en samlet oversigt over alle stierne her

Her fremhæves to af stierne, som byder på natur, historie og mystik.

Maren Kasseforte til Blåhøj, tur/retur: Denne sti på 3,5 km tager dig gennem Løjtlands smukke landskab og forbi historiske vartegn som Blåhøj og Æ Bach Hus, som et frokosthus, informationscenter og primitivt overnatningssted. Du kan parkere ved Æ Bach Hus på Barsmark Bygade eller 150 m længere oppe ad vejen. Ruten startes lige overfor Æ Bach Hus, og du finder en samlet rutebeskrivelse her.

Rundemøllevej og Dybvighovedvej: Denne rundtur er 6,5 km og kan benyttes af både gående og cyklister. Turen starter i Løjt Kirkeby, hvor du går ad Nørbyvej og herefter ad Rundmøllevej. Du følger stien, hvor der vokser krogede gamle træer, og krydser overdrevet – her går græssende køer om foråret. Det er også her du finder et smukt gammelt bøgetræ, et såkaldt brandtræ. Sagnet siger, at hvis træet en dag forsvinder, vil Rundemølle gå i brand. Det er ikke det eneste sagnomspundne sted du kommer fordi, for ruten går videre til den tilgroede Mørkesø, hvor der efter sigende har huseret et spøgelse. Du finder en samlet beskrivelse af ruten her.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish