Jacob Michelsens Gård

Foto: Aabenraa Tourist
Attraktioner
Museer
Adresse

Toften 37B

6200 Aabenraa

Egnsmuseet Jacob Michelsens Gård

 

Gårdens historie går tilbage til Aabenraas jordebog fra 1535,  hvori der nævnes 4 gårde i landsbyen Kolstrup, som også optræder på Johannes Mejers kort fra 1641.

 

I 1847 kom gården i slægten Michelsens eje - i dag er stuehuset, huggehus, ovnhus med muret ovn samt den fredede have ved særlige lejligheder åbent for publikum.

Allerede i 1958 havde en af familiens døtre åbnet køkkenet og dagligstuen for offentligheden, hvad der blev startskuddet for et lille egnsmuseum. 

Samlingen består af gamle arbejdsredskaber fra køkken, stald, mark og skov og har til huse i en gammel gårdbygning. Foruden dette består samlingen også af gamle bondemøbler og en stor tekstilsamling. 

 

I dag er gården åben for publikum ved de traditionelle bageweekender, hvor der bages brød og andet godt i ovnhuset fra 1876. I forbindelse med disse findes der også skiftende udstillinger om livet på gården i de sidste århundreder.

Det er også muligt for grupper at besøge gården efter aftale med Elin Bjerregaard tlf. 22345067 e-mail elinbjerregaard@hotmail.com eller Tove Rasmussen tlf 23725613

​​

Adresse

Toften 37B

6200 Aabenraa

Facilities

God adgang

Kulturhistorie

Frilandsmuseum

Kun efter aftale

Sidst opdateret af
Aabenraa Tourist