Hertug Hans Kirke

Foto: VisitHaderslev
Attraktioner
Kirker
Hertug Hans Kirke og Hospital blev grundlagt i 1569 af Hertug Hans den Ældre, og er et bevis på reformationsbevægelsens øje og tanke for de svagt stillede i samfundet. Hospitalet har fra begyndelsen haft den kirke, som i det store og hele står uændret i dag.
Adresse

Sønderbro 3

6100 Haderslev

Kontakt

E-mail:post@hado.dk

Telefon:+45 74 52 36 33

Her kan du også se det ældste glasmaleri i Haderslev, som har Hertugens våben og årstallet 1569 - stiftelsen af Hospitalskirken. Kirken har i århundreder været annekskirke for Vor Frue Kirke (Haderslev Domkirke). Udformningen af alterpartiet er usædvanligt i Danmark. Det er sandsynligvis anbragt omkring 1724 og er i barokstil. Det er sjældent, at prædikestolen er placeret oven på alteret.

Hvert år afholdes en kransenedlæggelse d. 9. april ved obelisken i hospitalsgården. Her står navnene på de fire soldater, som faldt om morgenen d. 9. april 1940. 

Du kan besøge kirken, hvis du går Camino Haderselv Næs ved at ringe til Kirkekontoret i Haderslev og arrangere en fremvisning. Hertug Hans Kirke er skillepunktet mellem etape 1 og 2 på Camino Haderslev Næs ruten.

Adresse

Sønderbro 3

6100 Haderslev

Sidst opdateret af