©  Foto:

Haderslev Fjord

At drage ud på en sejltur gennem Haderslev Fjord åbenbarer en enestående og fortryllende naturoplevelse. Den smalle, slyngede fjordstrækning på 15 kilometer tilbyder en variation, hvor den sejlende kan opleve et fængslende sammenspil mellem vand og land, rigt dyre- og planteliv helt tæt på.

Haderslev Fjord er ca 15 km lang og har en maks dybde på mellem 2-5 meter. Fjorden er smal og bugtet, som skærer sig ind i Sønderjylland fra Lillebælt. Indsejlningen tager ca 1½ time med 6 knop. 

Sejlturen ind og ud gennem Haderslev Fjord er en usædvanlig smuk naturoplevelse. Den 6 - 7 sømil lange sejltur ad den smalle og bugtede
fjord er meget varieret, og giver den sejlende en enestående chance for at komme tæt på det fascinerende sammenspil mellem vand og land,
dyre– og planteliv. Men strækningen fra Årøsund til Haderslev er ikke kun en enestående naturoplevelse, turen er også fyldt med kulturhistoriske minder, der vidner om menneskets årtusind-årige tilknytning til fjorden.

Havnen er i dag under omdannelse fra erhvervs- og trafikhavn til et område med boliger og rekreative muligheder såsom StreetDome.
På Honnørkajen finder du et betalings bad/toilet. 

På Haderslev Fjord er de kulturhistoriske minder markeret med 20 bøjer.

I PDF filen under downloades, kan du finde en detaljeret forklaring på hvad i ser undervejs! 

 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish