©  Foto:

Haderslev Dyrehave

En af Danmarks største Dyrehaver

Haderslev Dyrehave ligger smukt ned mod den vestlige del af Haderslev Dam ved Nørskovgård. Dyrehaven er oprettet i 1994 og er på ca. 100 hektar. Der går ca. 200 dådyr og 20 krondyr i Dyrehaven, og hvert år fødes der ca. 70 kalve. Der er rige muligheder for at se både krondyr og dådyr, der ofte færdes i flokke og gerne på de åbne sletter. Der er 4 indgange/porte til Dyrehaven og mange stier - også handicapvenlige. For ikke at skræmme vildtet, anbefales det at man holder sig på disse.

Ture i Dyrehaven

Der holdes flere offentlige ture i og ved Dyrehaven, bl.a. Brunstture i efteråret samt foderture i vinteren. Hold øje med dagspressen eller www.udinaturen.dk . 
Som hovedregel er mødestedet ved Nørskovgård, Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev.

Faciliteter i Dyrehaven

Bergs Plads ligger i den nordøstlige ende lige uden for Dyrehaven. Et yndet udflugtssted, hvor Dambåden Dorothea ligger til på sin tur rundt på Haderslev Dam. Pladsen er udstyret med flere grillsteder samt borde og bænke. Fra Bergs Plads mod Bergs Hus er der en lejrplads med shelters. Lejrpladsen skal bookes, hvis man er en gruppe over 6 personer, der ønsker at benytte stedet - læs nærmere under link. Ved Bergs Hus er der et offentligt toilet samt mulighed for at hente drikkevand. Sophies kilde byder på jernholdigt kildevand af fineste kvalitet. Dronning Margrethe d. II's udsigtspunkt: Her kan man nyde den storslåede udsigt over Hindemade samt Haderslev by og dam.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish