©  Foto:

Christina Friis

Moderne brugskeramik i et enkelt og nutidigt design

Christina Friis har haft i leret hånden siden de tidlige ungdomsår og i 2002 blev hun uddannet Pottemager, efterfulgt af et semester på Århus Kunstakademi. Hun skaber moderne brugskeramik i et enkelt og nutidigt design. Form og funktion er sat i højsædet, og overfladerne taler til følesansen.

Keramikken er serie- og temafremstillet, men alle produkter er helt unikke; Alle arbejdsprocesser er gjort af hånden. Noget hånddrejes, andet støbes, mens alt dekoreres og glaseres i hånden.

Christina fokuserer på at skabe keramik med et levende udtryk, som taler til sanserne og vækker håndens nysgerrighed. De taktile kvaliteter opleves i kontrasterne, der brydes i overfladen mellem det matte og det blanke, det ujævne og det glatte, i stoflighed og strukturforskelle.

Du kan finde Christinas keramik hos flere forhandlere, men her i Haderslev skal du ikke snyde dig selv for et besøg i hendes værksted i den idylliske gård ved Ehlers Samlingen. Her kan du beundre Nordeuropas største samling af lertøj og keramik, og købe de håndlavede, smukke genstande direkte fra Christina Friis.

Værkstedet er åbent, når Christina er til stede eller efter aftale - hold øje med flaget ude foran værkstedet.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish