©  Foto:

Broager Kirke

Besøg en af de få kirker i Danmark, der har dobbeltspir og nyd synet af smukke kalkmalerier og træskulpturen af Skt. Jørgen og dragen.

Den oprindelige kirke i Broager er opført i 1209 med romansk apsis, kor og kirkeskib. I 1400-tallet bygges der et tårn med 2 spir og kirkerummet udvides med gotisk sakristi og 2 korsarmskapeller i gotisk stil.

Broager Kirke er smukt dekoreret med kalkmalerier – blandt andet findes fandens oldemor afbilledet. Malerierne er fra 3 tidsperioder: 1200, 1500 og 1587. I det nordre sideskib ses et kalkmaleri af Sankt Jørgens Martyrium og der står en stor figurgruppe af en dragespidende Sankt Jørgen til hest.

Ved kirken står Danmarks største fritstående klokkehus, som i dag bruges som kapel.

Kirkegården har en del gravsteder for faldne tyske soldater i Krigen 1864, da den tidligere skole i Broager var indrettet som preussisk lazaret, i dag er huset indrettet som præstebolig. Derudover er der gravsteder for danske soldater faldet i 1864, samt 1. Slesvigske Krig (1848-50). Derudover er der en mindesten for to gendarmer der omkom i Neuengamme under 2. Verdenskrig (1940-45).

Ved Broager Kirke findes en særlig mindelund for de mange faldne i 1. Verdenskrig. På den kunstig anlagte høj plantede man ni egetræer, et for hver by hvor de faldne kom fra og rundt om højen står mindestenene med navne på de døde, hvor hver familie har en sten.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish