©  Foto:

A.P. Hansen´s ansigtsbuste

Med denne skulptur hyldes en stor personlighed, der har sat sine fodaftryk indenfor kunst i Sønderborg´s gadebillede. 

Skulpturen, der blev indviet i 2019, er udført i bronze af Vibeke Fonnesberg og meget passende anbragt på en piedestal prydet af fodaftryk.

Utrættelig ildsjæl med glimt i øjet er nok en passende beskrivelse af A.P. Hansen, som efter sit virke som fabrikant og borgmester i Sønderborg Kommune sad som formand for Sønderborg Kunstfond i 10 år fra 2007 til 2017.

A.P. har sat sit aftryk på mangt et kunstværk, bygninger og projekter, blandt andet Alsion med koncertsalen i verdensklasse, som hans ansigtsbuste nu skuer over i mod. Han har også haft en finger med i spillet hvad angår kunstværker som Der Butt im Griff, Martin med fløjten og Hønekilden.

I en del år tog A.P. også gæster med på en rundtur til de forskellige kunstværker og fortalte mangt en anekdote om tilblivelsen og anskaffelse af midler til værket, men med året 1930 på fødselsattesten er disse ture sat i bero.

Glæden for kunst og kultur skinner dog tydeligt igennem, når man ser og hører A.P. fortælle i en af de mange små film om kunstværkerne langs Kultur-Turen i Sønderborg - læs mere og se filmene via dette link.

På billedet ses A.P. sammen med kunstneren Vibeke Fonnesberg og Mogens Jensen fra Foreningen for Inge Adriansens Bænk.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish