©  Foto:

Aarø Lystbådehavn

Det stille paradis i Lillebælt.

 

En ø i total fred med sig selv og sine gæster, hvor de lokale fiskere og sejlere er en del af det maritime miljø. Aarø ligger ud for indsejlingen til Haderslev fjord og er et attraktivt sted at overnatte på vej gennem bæltet. De fleste af de ca. 160 beboere, bor i den lille by Aarø, idyllisk med smalle gader, stengærder og flotte slægtsgårde.

Havnen er også hjemsted for Aarøfærgen, som forbinder øen med fastlandet Aarøsund. Her er de mest nødvendige faciliteter, men med få indkøbsmuligheder. Det mest nødvendige kan købes i grillkiosken på havnen, på campingpladsen eller på Café Brummers Gaard. Røget fisk kan købes flere steder på øen.

Der er fine grillpladser på havnen, en lille legeplads og et fint krabbefiskeri til børnene. Den lille vingård, Årø Vingård, har vundet en håndfuld priser, og dyrker tre forskellige slags vine; rødvin, rose og hvidvin. Vi anbefaler også, at du besøger det lokale fiskeriforeningsmuseum, som er en lille hytte med mange spændende ting fra øens storhedstid som fiskerihavn. 

Der er fine muligheder for at vandre, bl.a. til vildtreservatet Aarø Kalv, som dog er lukket for adgang i perioden 1. marts til 15. juli. Overalt på øen er der en smuk udsigt over havet.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish