©  Foto:

Harteværket - Oplevelsescenter i naturen ved Kolding

Oplev naturen helt tæt på når du besøger Harteværket - her kan man leje kanoer, få guidede ture og opleve en helt unik natur. Harteværket er et vandkraftværk fra 1920, som stadig producerer strøm. Bag Harteværket er der en stor vandlegeplads, hvor hele familien kan udforske vandets anvendelsesmuligheder til leg.

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og er bygget i 1918-1920. Værket blev bygget for at dække det voksende behov for energi til belysning og industri omkring 1. Verdenskrig.

Harteværket er i dag et moderne oplevelsescenter, for både voksne og børn. Her er der mulighed for at gå på opdagelse i vand, energi og bevægelse og opdage de kræfter der er på spil når man blander disse ting.
Harteværket ligger meget tæt på Kolding i Kolding Ådal og anses for at være en af Koldings naturperler. Udover at forske i vand og energi indbyder naturen til gå og cykel ture i nærområdet.

Kraftværket er stadig i brug og producerer strøm til Kolding, man kan komme helt ind i turbine hallen og se hvordan vandet laver strøm.
Her er noget for både store og små - en interaktiv sandkasse, en vandlegeplads hvor man selv er med til at få vandet til at løbe de rigtige steder hen og man kan udfordre fysikkens love i vandmaskiner.

Her er mulighed for at spise sin madpakke i madpakkehuset.

Du har mulighed for at booke en Rundvisning året rundt, også udenfor vores åbningstid.
Du kan også booke vores mødelokale til erhvervsbrug, få en unik og inspirerende oplevelse i fantastiske rammer.

Åbningstider: Åbningstider Harteværket i Kolding

Kano

Hos Harteværket har du også mulighed for at leje en kano eller kajak og sejle ned af Kolding å og nyde naturen. Man skal sejle ind til bymidten og kombinerer en tur med kano med en dejlig frokost i midtbyen.

Læs også om Harteværket i Kolding her.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2024
Danish