Gå til indhold

Schackenborg Slot

Foto: Schackenborg Slot

Har du altid drømt om at se, hvordan et ægte royalt slot ser ud indefra, og hvilke omgivelser de kongelige har gået rundt i?
 

Dele af Schackenborg Slot er blevet åbnet for offentligheden, og her kan du få et spændende indblik i de royale omgivelser og slottets spændende historie.

Har du altid drømt om at se, hvordan et ægte royalt slot ser ud indefra, og hvilke omgivelser de kongelige har gået rundt i?

Så er chancen der nu i Møgeltønder, hvor dele af Schackenborg Slot er blevet åbnet for offentligheden. Tidligere har slotsparken i perioder været åben for besøg, men nu er der meget mere at komme efter for de nysgerrige.

Den gamle herskabsstald er således blevet indrettet som besøgscenter, der formidler slottets historie, ligesom det også rummer en café. Herskabsstalden åbnede i påsken 2020. Derudover bliver der adgang til andre dele af slottet i udvalgte åbningsperioder. Der vil ligeledes være specielle arrangementer – blandt andet vil ”Jul på Schackenborg” blive stort.

Slottets sydfløj forbliver dog lukket for offentligheden. Her bor prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn nemlig stadig, når de er på besøg på slottet. For selv om slottet i dag ejes og drives af en fond, rummer sydfløjen stadig et privat hjem for prinsefamilien.

Den øvrige del af slottet forbliver åbent, når den royale familie er på besøg, hvilket markeres ved, at splitflaget med kongekronen i midten vejer fra flagstangen. Derfor skal du heller ikke blive overrasket, hvis du ser medlemmer af den kongelige familie under et besøg på Schackenborg.

Ud over at se de royale omgivelser på det store hvide slot med det sorte tag kan du under et besøg også få et spændende indblik i slottets historie. Schackenborg og kongehuset har været tæt forbundne i mange år, og det barnløse lensgrevepar, Hans og Karin Schack, valgte i sin tid at overdrage slottet og jordbesiddelserne til prins Joachim.

Prins Joachim nåede at bo på Schackenborg i 21 år, inden han og familien i 2014 flyttede til København, hvorfra turen sidste år gik videre til Paris. Men forbindelsen til Schackenborg og Sønderjylland er intakt.

Og når du besøger Schackenborg Slot, må du endelig ikke snyde dig selv for en spadseretur rundt i den smukke gamle Møgeltønder by.
 

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish