VisitSønderjylland

Grænseløs Kultur

Hvor end du rejser hen i Sønderjylland, møder du små gallerier, unikke udstillinger, teater, skulpturparker, specialmuseer, spændende design og kreative events, ligesom området byder på flere anerkendte kunstmuseer og permanente udstillinger. Så uanset om du er til bredde eller dybde, anerkendte navne eller eksperimenterende kunst, avantgarde eller revy, finder du det i Sønderjylland.

Koncentrationen lyser ud af den ældre mand, mens han på sin hest rider fremad med lansen i hånden. 

Forår på Gråsten Slot

Slotte og herregårde

De sønderjyske slotte rummer både historiske museer, kunstmuseer og meget andet. Glem ikke at besøge de smukke slotshaver og parker.

Scener til stadigt flere film og tv-serier bliver optaget i Sønderjylland, hvor du selv kan besøge adskillige locations. 

Glade mennesker der synger og danser til musikken. Dedikerede musikere der giver den fuld skrue på scenen.

Lokale sønderjyder og tilrejsende mødes til musikalske oplevelser og fællessang, når Kultur i Syd sætter de store navne på plakaten.

Brundlund Slot

Brundlund Slot

Går din rejse til Sønderjylland forbi Aabenraa, finder du blot få minutters gang fra den centrale gågade en unik mulighed for at se på kunst i smukke gamle rammer.

Kaskelothval på Kommandørgården på Rømø

Maritim Historie

Sønderjylland har en lang og rig maritim historie, hvor sømænd, hvalfangere og det brusende hav har sat sine spor.

I Tønder rager byens gamle vandtårn op over de andre bygninger, men i dag er det ikke længere frisk drikkevand, som fylder tårnet. Det er derimod dansk møbeldesign i højeste internationale klasse.