Gå til indhold
Gendarmstien og Okseøerne

9. december: Gendarmstien og Okseøerne

Foto: Camilla Lykke

I Sønderjylland er vi stole af vores vandrevej Gendarmstien som fører vandrere forbi flere af de steder som har stor betydning for Sønderjyllands historie.

Blandt andet går stien forbi Dybbøl Banke og skanserne, Sønderborg Slot, Grænseovergangen ved Skomagerhus og Okseøerne. Vidste du navnet Okseøerne kommer af at man før i tiden, om sommeren sejlede okser til øen for at græsse og at Margrethe den 1. af Danmark eftersigende døde af pest på lille Okseø efter at have besigtiget et byggeri på Duborg Slot i Flensborg?

Hvis du er interesseret i at læse mere om Gendarmstien eller er ved at planlægge en fremtidig vandretur, så kan du købe vores vandreguidebog som giver tips til oplevelser undervejs på stien. Vi har som noget nyt også lavet et mærke til at sy på vandrerygsækken med Gendarmstien som du kan købe online eller på turistbureauet i Sønderborg og Aabenraa. 

Vandring i efteråret på Gendarmstien
Foto: Sarahinthegreen
Foto: Jørn Lützen
Mand kigger ud over vandet på Gendarmstien
© Destination SønderjyllandFoto: Sarahinthegreen
Gendarmstien med mælkebøtter
© Destination SønderjyllandFoto: Sarahinthegreen

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish