Gå til indhold
Sort Sol i Tøndermarsken

24. december: Sort Sol

Foto: Claire Droppert

Hvilken fugl er det som i flok danner fænomenet Sort Sol?

Svar på dagens spørgsmål i konkurrencen på Facebook og deltag i konkurrencen om to billetter til en guidet Sort Sol tur med SortSafari.

Hvert forår og efterår, når stærene samles i marsken for at spise, er der mulighed for at opleve det fantastiske naturfænomen Sort Sol. Store flokke på op til 500.000 stære flyver sammen mod rørskoven for at overnatte, men undervejs kan der være fare på lur. De store flotte formationer som stæreflokken laver under Sort Sol skyldes nemlig at de bliver jaget af rovfugle. Rovfuglene jager stærene og det er en del af deres forsvar at de flyver i en stor flok. På den måde kan de beskytte hinanden mod faren. Det kan tage stærene op til flere forsøg at komme sikkert ned i rørskoven, så det er ikke til at sige hvor lang tid det tager at se Sort Sol. Vi anbefaler at tage på en guidet tur til Sort Sol, hvor ventetiden bliver fyldt ud med spændende fortællinger om fuglenes liv i Vadehavet og alt der er at vide om fænomenet Sort Sol. 

Med Sort Safari kan du komme med guiderne på bustur eller i egen bil ud at se Sort Sol. Sort Safari har gennem 10 år udviklet forskellige naturarrangementer og guiderne er klar til at give dig en naturoplevelse ud over der sædvanlige. Med en stor faglig viden, sjove bemærkninger og forunderlige fakta, vil guiderne levere en forunderlig fortælling om stærenes liv i Tøndermarsken. Sort Sol er en storslået oplevelse og i Sønderjylland er fuglene klar igen i 2023.

 

Præmien i dagens konkurrence på Facebook er sponsoreret af SortSafari.

Sort Sol 5
Foto: Sort Safari
Sort Sol i Sønderjylland
Foto: Ulrik Pedersen
Foto: Sort Safari
Foto: Sort Safari

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish