Gå til indhold

16. december: Schackenborg Slot og Slotskro

Foto: Schackenborg Slot

Vidste du at Guldhornene blev fundet ved Gallehus ikke langt fra Møgeltønder og Schackenborg Slot?

I dag kan du se en reproduktion i Vinterstuen på slottet og Prins Joachim er portrætteret sammen med guldhornene i Den røde Stue. Da det første guldhorn blev fundet i 1639, eksisterede Schackenborg Slot ikke. Dengang hed borgen Møgeltønderhus og det er på fundamentet af denne Schackenborg Slot er bygget.
Dette skete i 1664 da lensgreve og Rigsfeltherre Hans Schack fik overdraget Møgeltønderhus af Kong Frederik den III. Det eneste som i dag er tilbage fra tiden med Møgeltønderhus er voldgraven og porthuset. Schackenborg Slot fik sit navn i 1671 og siden da har 11 generationer af Schack huseret på Schackenborg. Schack-slægten overdrog i 1978 slottet til Prins Joachim som den dag i dag stadig bruger slottet som familiens fristed.

Schackenborg Slot er åbent for gæster året rundt. Det er muligt at komme på rundvisning inde på slottet og opleve de flotte stuer. Slotshaven er også åben for besøgende, ligesom Herskabsstalden, der byder på en kop kaffe og et stykke kage i de historiske rammer. Har du en større appetit så byder slotskroen også på lærke anretninger og et godt glas. De har naturligvis vinen fra Chateau de Cayx.
 

Guldhornsstenen ved Gallehus
Foto: Visit Rømø/Tønder
Schackenborg Slotskro Sønderjyllands Gourmetuge 2023
Foto: Schackenborg Slotskro
Foto: Schackenborg Slotskro
Gæstebud på Schackenborg Slot
Foto: Schackenborg Slot

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish