Gå til indhold
Familie med cykler besøger Graasten Slot

15. december: Gråsten Skovene og Den Kongelige Køkkenhave

Foto: Destination Sønderjylland

Vidste du at der ifølge et sagn har været en sørøver som har huseret i skoven?

I 1200-tallet var Nybøl nor og Slotssøen forbundet, så et skib kunne sejle helt ind til skovkanten. Det benyttede sørøveren Alf sig angiveligt af. Sagnet lyder at Alf trak sig tilbage som eneboer i Gråstenskovene, hvor han vogtede over sin skat. Da Alf gik bort blev han begravet sammen med sin skat. Men skatten lå ikke længe i fred, for en vinterdag blev den blev gravet op og forsøgt transporteret over isen på slotssøen. Men isen knak og sank. I mange år har folk ledt efter hans grav og nedgravede skatte, men den er endnu ikke blevet fundet….

Hvis du en sommerdag kommer til Gråsten for at lede efter skatten, så smut forbi Den Kongelige Køkkenhave og se de smukke bede, der alle forsyner slottets køkken med grøntsager. Der er også en lille cafe som serverer kaffe og kage. Lige overfor køkkenhaven ligger Gråsten Slot. Parken er åben for besøgende når kongefamilien ikke bor på slottet og du kan endda få en rundvisning hvis du vil dykke ned i slottets historie. Guidede ture arrangeres af Sønderborg Turistbureau og kan købes på booksonderjylland.dk. 

Familie spiser bær i Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot
Foto: Destination Sønderjylland
Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot
Foto: Destination Sønderjylland
Graasten Slotshave
Foto: Slots- og Kulturstyrelsen
Forår i Graasten Slotshave
Foto: Kim Toft Jørgensen

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish