Gå til indhold
Par med cykler ombord på Haderslev Dambåd

11. december: Haderslev Dambåd

Foto: Destination Sønderjylland

I næsten 100 år har det været muligt at nyde en sejlads på Haderslev Dam. Vidste du at dambåden er eldrevet, hvilket giver en næsten lydløs sejlads på dammen.

Dambåden hedder Dorothea og har sejlet på dammen siden april 2018. Der er 42 siddepladser inde og 14 pladser udenfor. Turen er den samme som den var for 100 år siden, men selve Dambåden har udviklet sig og i tråd med tidens ånd har dambåden udviklet sig til at være en sejlads med fokus på bæredygtighed og i respekt for naturen. Den eldrevne motor gør sejladsen næsten lydløs og forstyrre naturen minimalt.

Hop ombord på Dambåden og oplev en unik sejlads på Haderslev Dam, hvor du kommer tæt på den smukke natur der omkranser dammen. Måske du er heldig at spotte en fiskehejre eller en ørn. Sejlturen starter fra Bispebroen inde midt i Haderslev by. Herfra sejler i forbi indgangen til Dyrehaven og ud til anløbspladsen ved Restaurant Damende. Herefter går turen tilbage til Bispebroen. Hele turen tager cirka 1,5 time så læn jer tilbage og nyd en afslappet tur med Dambåden.

Du kan læse mere om Dambåden på haderslevdambaad.dk

Par bærer cykler ombord på Haderslev Dambåd
Foto: Destination Sønderjylland
Foto: Haderslev Erhvervsråd
Foto: Haderslev Erhvervsråd
Foto: Haderslev Erhvervsråd

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish