Gå til indhold
Kanonsalut på Historiecenter Dybbøl Banke

10. december: Historiecenter Dybbøl Banke

Foto: Historiecenter Dybbøl Banke

I dag står Dybbøl Mølle som et nationalt symbol og besøges hvert år af gæster fra ind og udland som vil lære mere om krigen i 1864. Møllen er i dag indrettet som museum og overfor ligger Historiecenter Dybbøl Banke hvor gæsterne bliver hensat til de dramatiske dage under krigen i 1864.

Oplev skanserne og barakkerne hvor soldaterne holder til. Hør historier fra soldaterne og lær hvordan de støber kugler til slagmarken. På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du en del af formidlingen og denne oplevelse gør et helt specielt indtryk, som du sent glemmer. 

Vidste du at den Dybbøl Mølle som står i dag den 5. mølle på Dybbøl Banke? Gennem historien har møllen på Dybbøl været udsat for mange hændelser, som har ført til ødelæggelse og den er derfor blevet genopført 5 gange gennem historien. Brand pga. lynnedslag, og beskydning under krige har været skyld i de mange genopbygninger. Den hændelse i historien som de fleste forbinder med Dybbøl Mølle er Den Anden Slesvigske krig i 1864 hvor møllen fungerede som observations- og signalpost for den danske hær. Senest brændte møllen i 1935 og det er den herefter genopførte mølle som står på toppen af Dybbøl Banke i dag. 

I løbet af året afholdes der forskellige arrangementer og denne vinter kan du i løbet af weekenderne opleve en vinterfortælling om krigen i 1864. Tag med på en rundvisning og oplev hvordan vinterkulden bider i kinderne imens du lytter til soldaternes ord.

En rundvisning tager 2 timer og foregår lørdage og søndage i løbet af vinteren. Læs mere om arrangementet og køb billet på www.1864.dk

Præmien i dagens konkurrence på Facebook er sponsoreret af Historiecenter Dybbøl Banke.
 

Familie på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Destination Sønderjylland
Familie i bagehuset på Historiecenter Dybbøl Banke
Foto: Destination Sønderjylland
Familie med cykler ved Dybbøl Mølle
Foto: Destination Sønderjylland
Familiepicnic ved Dybbøl Mølle
Foto: Destination Sønderjylland

Nyhedsbrev til turister

Vil du gerne inspireres til din næste ferie i Sønderjylland? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du hver måned vil modtage tilbud, turforslag og spændende artikler.

Ved tilmelding accepterer du vores vilkår og betingelser og bekræfter, at du har læst vores Data Protection Notice.

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2023
Danish