Gå til indhold

Schackenborg Slotskro

Foto: Schackenborg Slotskro

Trænger du efter en lang dags rundtur i Sønderjylland til at forkæle smagsløgene, er et godt bud at drage til Møgeltønder og Schackenborg Slotskro. En del af kroen udgøres nemlig af Restaurant Schack, som er en ægte gourmetrestaurant.

Her har maden franske rødder iblandet kraftige nordiske toner. Som en del af det moderne skandinaviske køkken lægges der på Restaurant Schack stor vægt på lokale råvarer og vilde urter. Mange af urterne kommer fra den nærliggende marsk, og urternes naturlige saltindhold giver dem ekstra meget karakter.

Schackenborg Slotskro råder over 25 værelser, som alle er opkaldt efter danske slotte og herregårde. Værelserne ligger fordelt i selve kroen samt i tre omkringliggende fredede huse.

Så ud over at nyde den gode mad på Restaurant Schack kan du også sove på kroen. Det giver en optimal mulighed for at nyde landsbyen Møgeltønder, som kroen ligger i.

Foto:Schackenborg Slotskro

Slotskroens nabo er Schackenborg Slot, som i perioden 1995-2014 var hjem for prins Joachim. Han er stadig medejer af slotskroen sammen med skibsreder Hans Michael Jebsen. 

Både kroen og slottet ligger på Slotsgaden, der markedsføres som ”Danmarks smukkeste landsbygade”. Den slags kan være svært at bedømme, men sandt er det i hvert fald, at Slotsgaden med sine toppede brosten og skyggefulde lindetræer fremtræder særdeles helstøbt og idyllisk. Langs gaden ligger en stribe gamle boliger, hvoraf mange har stråtag, fine karnapper samt stokroser langs husmurene.

Meget mere Sønderjylland...

Hotel og Restaurant Fakkelgaarden ved Flensborg Fjord
Hotel og Restaurant Fakkelgaarden
Sønderjyllands Gourmetuge på Det Sønderjyske Køkken
Restauranter i Sønderjylland
Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord

Følg med:

Destination Sønderjylland

VisitSønderjylland © 2022
Danish