Røllumgaard

Foto: Colourbox

Afstanden fra jord til bord er kort i Sønderjylland. Overalt sælger lokale bønder gode produkter ved dørsalg og i små gårdbutikker - fx hos Gaardbutik Røllumgaard.

Det er nemt at blive sulten og mæt igen i Sønderjylland, hvor fødevarer af høj kvalitet står i kø for at friste. På samme tid er det let at komme tæt på dem, der faktisk forvandler jordens muld til gode sager.

Sønderjylland byder på masser af dørsalgssteder og gårdbutikker, hvor bønderne sælger deres varer direkte til forbrugerne. Her venter der nærhed, friske råvarer og ofte en god historie og en hyggelig snak.

At gå ind i en gårdbutik er lidt som at gå ind i en købmandsbutik fra de gode, gamle dage. Her er det ofte bonden selv eller familien, der betjener kunderne - og ofte strækker man sig langt for at give lige en ekstra god service.

Sådan et sted er Gaardbutik Røllumgaard uden for Aabenraa. Den gamle slægtsgård, som Jakob Festersen og hans hustru driver i syvende generation, producerer kyllinger og masser af friske grøntsager, hvor størstedelen af produktionen bliver solgt direkte i gårdens lille butik. Her frister butikken med både fersk og røget kyllingekød, mens æg, frugter og grønt også fylder kundernes indkøbsposer op.

Røllumgaard sælger ikke udelukkende egne produkter, for man har et godt samarbejde med andre små fødevareproducenter fra området. Så her er det naturligt, at man sælger hinandens ting i de små, hyggelige gårdbutikker.